Human Design Poort 1 Creativiteit (Zelfexpressie)

Creatie als oerkracht
Human Design poort 1 Creativiteit

Human Design Poort 1 volgt poort 44 (van 5 –  11 november) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G- centrum en wijst naar poort 8 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van het creatieve Rolmodel. Poort 1 levert de energie om inspiratie zonder beperking te manifesteren.

Starten met Human Design?

Poort 1 levert de drang en diepe behoefte om zich te concentreren op het geven van expressie aan zichzelf op unieke en creatieve wijze.           Mensen met deze poort leven eenvoudig hun ware creatieve aard, hun authentieke individualiteit. Ze kunnen zelfs de meest alledaagse dingen op een ongewone creatieve manier doen. En het is een plezier om hier naar te kijken.

Poort 1 & 8

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Citaat bij poort 1  Maya Angelou

De zonnige zijde van Human Design poort 1

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 1 de energie voor creativiteit die anderen inspireert. Je geeft het goede voorbeeld en weet dat de grootste impact op de wereld ontstaat als je trouw blijft aan je creatieve proces.

Mensen met deze poort trekken altijd de aandacht, hoewel ze graag in afzondering creëren. Hun filosofie is om alles op hun eigen speciale manier te doen. Zulke creativiteit heeft een eb en vloed. Het kan in een oogwenk opflakkeren of verdwijnen. Mensen met 1 poort creëren omwille van de creativiteit zelf, omdat ze niet anders kunnen. Intern verwachten ze erkenning voor hun creativiteit. En als ze niet nadenken over de voordelen, maar gewoon hun hart volgen, vinden ze al snel erkenning. Melancholie is voor mensen met poort 1 iets heel gewoons. Melancholie draagt een krachtige creatieve bron in zich. Het wordt vooral gevoeld wanneer anderen de schepper in hen niet opmerken.

De schaduwzijde van Human Design poort 1

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 1 de energie voor het idee dat je altijd in staat moet zijn om creatief te zijn en dat je op zoek bent naar roem. Je denkt daarnaast dat wanneer je je melancholisch voelt, dit betekent dat er iets mis is met je. Hiermee verzet je je tegen de creatieve eb en vloed.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 1 te verhogen.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 1 te verhogen is om jouw melancholische periodes te omarmen en je over te geven aan jouw creatieve onvoorspelbaarheid. Je bent anders dan de meerderheid en erkenning zal vanzelf volgen. 

Citaat bij poort 1  Cornelis Verhoeven

Reflectie oefening voor Human Design poort 1

Weet dat de gaven van poort 1 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat betekent creativiteit voor jou?
  2. Ben je verbonden met jouw creativiteit? Hoe uit zich dit?
  3. Wat heb je nodig om voor jezelf te zorgen als je in een Creatief dieptepunt zit?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 1.

Dieper in contact komen met jouw creativiteit? Het boek “The artist way” van Julia Cameron is dan een aanrader.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified