Human Design Poort 10 Jouw looppad  (Gedrag van het zelf)

Jouw eigen gedrag volgen ondanks de invloed van anderen
Human design poort 10 jouw looppad gedrag van het zelf 2

Human Design Poort 10 volgt poort 11  (van 20 –  26 december) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G centrum en wijst naar poort 34 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Exploratie. Naar poort 57 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van de Perfecte vorm. Naar poort 20 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Ontwaken. Poort 10 levert de energie voor de liefde om jezelf te zijn.

Mensen met poort 10 hebben het potentieel om zich over te geven aan authentiek leven als zichzelf. Met liefde voor zichzelf en voor het leven het gedrag te volgen wat daarbij past. Door te weten wat hen zelf uniek maakt stellen ze anderen in staat om ook van zichzelf te houden.

 Poort 10 & 20 & 34 & 57

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Citaat bij poort 10 Held

De zonnige zijde van Human Design poort 10

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 10 de energie voor diepe zelfliefde en de liefde voor het leven. Met jouw gedrag geef je uiting aan wie je bent en de liefde die je voor jezelf en het leven voelt.

 Mensen met poort 10  begrijpen en respecteren hun behoeften, waarden en verlangens en zijn hiermee een lichtend voorbeeld van zelfliefde. Poort 10 is 1 van de liefdespoorten en zolang het gedrag van mensen met poort 10  overeenkomt met hun levensvreugde en de liefde voor zichzelf dan zijn ze altijd op het juiste pad. Door hun gedrag te blijven volgen ondanks de omstandigheden zijn ze in staat te overleven en succes te behalen.

De schaduwzijde van Human Design poort 10

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 10 de energie voor het niet volgen van jouw eigen gedrag en je aan te passen aan de behoeften en plezier van anderen en die van jezelf te negeren. Zelfhaat en zelfdestructief gedrag kunnen hiervan een gevolg zijn.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 10 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 10 te verhogen is om is om elke dag ruimte te maken om jezelf af te vragen wat je nodig hebt en prioriteit te geven aan het honoreren van jouw behoefte, jouw gevoel van zelfliefde en de liefde voor het leven. Wie kies je om te zijn? Welke keuzes maak je als je ware zelf en welke overtuigingen horen hierbij? Welk liefdevol gedrag is dan passend?   

Citaat bij poort 10 Wie zijn eigen pad loopt 2 

Reflectie oefening voor Human Design poort 10

Weet dat de gaven van poort 10 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat zijn jouw ware verlangens en behoeften? Is jouw gedrag hiermee in overeenstemming? 
  2. Kun jij gezond egoïstisch zijn wanneer je met anderen bent, omdat dit beter voor je is? 
  3. Ben jij in staat te handelen vanuit je ware zelf? En hierbij de liefde voor jezelf voelen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 10.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified