Human Design Poort 11 Ideeën (Vrede)

Innerlijke contemplatie door visualisatie
Afbeelding Poort 11

Human Design Poort 11 volgt poort 26 (van 15 – 20 dec) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 56 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van de Nieuwsgierige zoeker. Poort 11 levert de energie om te genieten van het nadenken over de grootste vragen van het leven, zonder gehechtheid aan het vinden van antwoorden.

De mind van mensen met deze poort van ideeën is de bron van een verscheidenheid aan ideeën, waarvan de meeste niet bedoeld zijn om uitgedrukt te worden.

Poort 11 & 56

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Alle religies zijn

De zonnige zijde van Human Design poort 11

Aan de “positieve” kant van het spectrum levert Human Design Poort 11 de energie voor innerlijke contemplatie door middel van visualisatie. Deze poort zet zichzelf en anderen met haar ideeën aan tot zelfreflectie. Maar weet ook dat ideeën slechts zo krachtig zijn als de timing waarin ze worden opgeleverd.

Er is een constante stroom ideeën in de hoofden van mensen met deze poort, waarvan er vele niet zullen worden gerealiseerd. De meeste van hun ideeën moeten met anderen worden gedeeld en niet in de praktijk worden gebracht. Ze zijn op zoek naar voeding voor de mind en bespreken hun ideeën graag met anderen. 

Deze poort staat ‚Äč‚Äčonverschillig tegenover de logica. Mensen met Poort 11 verzamelen individuele ideeën tot een samenhangend scenario, geschiedenis of zelfs filosofie of religie. Uit de beelden die zijn opgedaan creëert deze poort een groot beeld of een mondiaal scenario, bijvoorbeeld voor een nieuwe voorstelling, of film of onderwijs.

De schaduwzijde van Human Design poort 11

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 11 de energie voor het hebben van een overactieve verbeeldingskracht die tot angst leidt. Het heeft ook de neiging om op te branden door te proberen naar elk idee te handelen.

Zonder poort 56 kunnen jouw ideeën – die wachten om uitgedrukt te worden - niet altijd door anderen gehoord en waargenomen kunnen worden. Wanneer je bovendien probeert om actief je eigen ideeën tot uitdrukking te brengen, in plaats van er alleen maar over na te denken, zal dit leiden tot verwarring en frustratie. Realiseer je dat ideeën komen en gaan.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 11 te verhogen is het creëren van voldoende tijd en ruimte voor actieve verbeelding en contemplatie.

Laat je nooit beperken

Reflectie oefening voor Human Design poort 11

Weet dat de gaven van poort 11 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke beelden stimuleren jou momenteel om over na te denken? En wat is voor jou een fijne omgeving om rustig na te denken?
  2. Welke ideeën heb je recent gedeeld met anderen en hoe werden deze ontvangen?
  3. Kun jij wachten op de juiste timing om jouw ideeën te delen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 11.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified