Human Design Poort 12 Voorzichtigheid (Stilstand)

Via kunst emoties uiten
Human Design Poort 12  voorzichtigheid

Human Design Poort 12 volgt poort 45 (van 14 - 19 juni) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 22 in het Emotioneel Centrum als onderdeel van het kanaal van Openheid. Poort 12 levert de energie om jouw emoties te uiten door middel van kunst, vooral via taal, zoals bijvoorbeeld poëzie.

Poort 12 & 22

Mensen met deze poort zijn voorzichtig of andere mensen hen wel goed begrijpen. Ze wachten op het juiste moment waarop ze anderen kunnen beïnvloeden. En degenen die gevoelig zijn voor hun invloed.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Poort 12 1

De zonnige zijde van Human Design poort 12

Aan de "positieve" kant van het spectrum ben je vanuit Poort 12 in staat om jouw gevoelens ongelooflijk duidelijk te verwoorden als je in de juiste stemming bent. Dan hebben jouw woorden en daden een sterke emotionele impact op anderen.

Deze poort wil niets liever dan alles wat ze heeft in kunst gieten en delen met de wereld. Vanuit een verfijnde smaak en een idee over schoonheid en kunst om de wereld mooier te maken.

Het is belangrijk om tegelijkertijd terughoudendheid en passiviteit te tonen tegenover verleidingen. Vanuit deze poort beïnvloed je de wereld met de kracht van jouw emoties. De sociale voorzichtigheid die daarbij hoort, wordt geassocieerd met de weerstand van de samenleving om nieuwe dingen te accepteren. Via poort 12 druk je jouw emotionele bewustzijn uit, waarmee je anderen openstelt voor nieuwe dingen, en dan trek je je terug.

De schaduwzijde van Human Design poort 12

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 12 de energie voor het vasthouden van mensen, organisaties en kunst aan onmogelijke standaarden van perfectie. Het kan gemakkelijk andere mensen op het verkeerde been zetten met zijn woorden en kan zelfs een beetje een superioriteitscomplex hebben vanwege zijn zeer verfijnde "smaak" in het leven.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren ontdek dan hoe je poëzie en kunst kunt gebruiken als een manier om je emoties te kanaliseren en emotionele helderheid te krijgen.

Poort 12 2

Reflectie oefening voor Human Design poort 12

Weet dat de gaven van poort 12 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat betekent poëzie voor jou?
  2. Maak jij wel eens gebruik van poëzie om jouw emoties te doorgronden en onder woorden te brengen?
  3. Op welke manier(en) kun jij beginnen met een vorm van kunst om jouw gevoelens te uiten?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 12.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified