Human Design Poort 13 Bondgenootschap (de luisteraar)

Zonder oordeel luisteren naar verhalen
Human Design Poort 13 Bondgenootschap (de luisteraar)

Human Design Poort 13 volgt poort 19 (van 2 – 8 februari) op in het Levenswiel*. Deze poort bevindt zich in het G-centrum en wijst naar poort 33 in het Keel centrum als onderdeel van het Kanaal van de Verloren zoon. Vanuit poort 13 voel je de energie om te luisteren naar de ervaringen en verhalen van anderen. 

Het gaat dan om verhalen over gebeurtenissen uit het verleden. Dit kunnen ook geheimen zijn. Je gebruikt alle verhalen die je hoort om zelf ervaring op te doen en ervan te leren. Hiermee kun je anderen weer inspireren.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 13

In positieve zin staat Human Design poort 13 voor de energie om met empathie te luisteren naar de verhalen van anderen. Anderen herkennen je als betrouwbaar en je bent in staat om zonder oordeel naar de verhalen te luisteren en geheimen zijn bij jou in goede handen. Je gelooft dat iedereen iemand nodig heeft om zijn verhaal bij kwijt te kunnen waar oordeel loos naar wordt geluisterd. Je voelt je diep verbonden met de ander door het luisteren naar hun verhalen, ervaringen en uitdagingen.

De schaduwzijde van Human Design poort 13

Aan de andere kant van het spectrum staat deze poort voor de energie waarbij je vermoeid kunt raken van de verhalen van de ander. Je voelt je een vergaarbak van andermans ellende en je worstelt met het opbrengen van empathie voor de geheimen of soms juist de duistere kant van hetgeen mensen je vertellen.

Belangrijk is dan om je grenzen aan te geven. Volg hierin ook vooral je strategie en autoriteit en herken je niet-zelf thema. Check of je voldoende energie hebt om naar anderen te luisteren of dat je het doet vanuit een misplaatst plichtsbesef.

Reflectie oefening voor Human Design poort 13

Weet dat de gaven van poort 13 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

  1. Wanneer voel jij echt ruimte om empathisch (zonder oordeel) te luisteren naar de ander?
  2. Geef jij jouw grens aan wanneer het luisteren (even) niet gaat? Hoe doe je dat? Welke woorden kies je?
  3. Bij wie kun je jouw verhaal (evt. geheim) kwijt zonder dat je hierop veroordeeld wordt?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in de Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 13.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.


*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie , autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het Mastermindprogramma “Een reis langs de Human Design centra”. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor je bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified