Human Design Poort 15 Extremen (Bescheidenheid)

De juiste balans tussen 2 uitersten
Human Design poort 15 extremen

Human Design Poort 15 volgt poort 12 (van 19 juni – 25juni) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G-Centrum en wijst naar poort 5 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Ritme. Poort 15 levert de energie voor liefde voor de mensheid door verschillende ritmes en extreme gedragingen te omarmen. 

Starten met Human Design?

Poort 5 & 15

Poort 15 vergroot het potentieel om te beïnvloeden hoe extreme ritmes “bescheiden” worden gemaakt en gebalanceerd en geïntegreerd in het collectief. Je hebt vanuit deze poort het vermogen om het volledige spectrum van het menselijk gedrag te accepteren en een plek te laten vinden in de samenleving.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Uiteindelijk

De zonnige zijde van Human Design poort 15

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 15 de energie voor het houden van de balans tussen je eigen ritmes. Je marcheert als het ware op het ritme van je eigen trommel. Door de diverse en tegengestelde tempo's die deel uitmaken van de mensheid te begrijpen, omarm je voor ons allemaal volledig wat het betekent om mens te zijn.

De schaduwzijde van Human Design poort 15 

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 15 de energie voor het zoeken naar extremen om de saaiheid van het leven te vermijden. Het heeft een onvermogen om te vertragen en een consistent ritme te vinden. Je kunt de maatschappelijke druk voelen om net als iedereen te zijn en je aan te passen aan de massa. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 15 te verhogen, is om prioriteit te geven aan het omarmen van jouw eigen ritme en gedrag. Laat de reflectie vragen je hierbij helpen. 

Verlangen en afkeer

Reflectie oefening voor Human Design poort 15

Weet dat de gaven van poort 15 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Ben je bereid om te marcheren op het ritme van je eigen trommel?
  2. Heb je je hart geopend om van iedereen te houden, vooral van mensen die niet zijn zoals jij? Waarom of waarom niet?
  3. Hoe balanceer jij extremen in jezelf?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 15.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified