Human Design Poort 18 Correctie

Werken aan wat verziekt is
Poort 18 Correctie Human Design

Human Design Poort 18 volgt poort 46 (van 27 september – 2 oktober) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 58 in het Wortel Centrum als onderdeel van het kanaal van Oordelen en verbeteren. Poort 18 levert de energie voor waakzaamheid en vastberadenheid om fundamentele mensenrechten te handhaven en te verdedigen.

De gave van mensen met deze Poort van Correctie is dat ze in alles en altijd gebreken en onvolkomenheden zien om ze te corrigeren of te verbeteren. Ze willen de wereld perfecter te maken en het leven van mensen veiliger.

Poort 18 & 58

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De helft van mijn leven

De zonnige zijde van Human Design poort 18

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Poort 18 de energie om de heelheid in alle dingen te zien. Poort 18 begrijpt dat het enige dat ‘gefixd’ moet worden de verhalen zijn die we onszelf vertellen over onszelf en over anderen. Het ziet gemakkelijk wat er mis is. In de wereld, in het werk in andere mensen en in zichzelf. Vanuit deze poort help je anderen om die verhalen om te zetten in heelheid en het werken aan gezonder relaties.

Mensen met 18 zien wanneer een patroon niet klopt en voelen zich beter als ze uitgedaagd worden. Zonder de tegenoverliggende poort 58 hebben ze de neiging om een fout op te merken, maar missen ze de drive en kracht om aan te dringen op een oplossing. Mensen met Poort 18 zijn diep geconditioneerd door hun ouders, en vooral door de ouder van het andere geslacht. Het is hun taak om te begrijpen en te accepteren dat de invloed van ouders, die van jongs af aan in hen geworteld is, de belangrijkste bron is van hun gave om kritiek te hebben.

Ze kunnen hun gave tonen om patronen te vinden die niet werken, bijvoorbeeld bij coaching, het kiezen van een garderobe, het "smakelijk" inrichten van een kamer of het testen van verschillende systemen.

Kritiek is bovenal een gave

De schaduwzijde van Human Design poort 18

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 18 de energie om jezelf omlaag te halen met negatieve zelfpraat of om juist extreem gefocust te zijn op de gebreken en fouten van anderen. Het stimuleert klagen, roddelen, zorgen maken en gelijk willen hebben. Dit houdt natuurlijk alleen maar verhalen van gebrokenheid, van wat er allemaal mis is, in stand.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 18 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 18 te verhogen is om proactief compassie te beoefenen en de perfectie leren zien in alles wat er is. Zoek oprecht naar wat er precies goed is aan alles. En zoek een invulling waarin je jouw idealen in goede banen kunt leiden.

Reflectie oefening voor Human Design poort 18

Weet dat de gaven van poort 18 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe kritisch ben jij naar jezelf en anderen?
  2. Hoe zou het zijn wanneer je kiest voor heelheid en compassie in plaats van kritiek en willen verbeteren?
  3. Waarin of in welke situaties zou jij milder willen zijn naar jezelf en/of anderen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 18.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified