Human Design Poort 20 Contemplatie (Nu)

Zien wat nu belangrijk is
Human Design Poort 20 Contemplatie

Human Design Poort 20 volgt poort 8 (van 21 – 26 mei) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 57 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van Doordringend bewustzijn; naar poort 10 in het G-centrum als onderdeel van het kanaal van Bewustwording en naar poort 34 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Charisma. Poort 20 levert de energie om alles wat op dit moment belangrijk is te zien. Je bent in staat om te onderscheiden wat het waard is om NU jouw aandacht aan te schenken.

Starten met Human Design?

Poort 10 & 20 & 34 & 57

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Het leven van wijsheid

De zonnige zijde van Human Design poort 20

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 20 dus de energie om te zien en onderscheiden wat op dit moment belangrijk is. Je spreekt jouw waarheid in het nu. Met deze poort geactiveerd in jouw design ben je een existentiële beschouwer. Met jouw bewustzijn verander je spontaan verworven kennis in de juiste actie. Deze kennis verkrijg je tijdens de actie. Je bent onlosmakelijk verbonden met het leven. 

Zonder de verbinding met een motor centrum uit Poort 20 zich voornamelijk via woorden in plaats van actieve actie. Pas tijdens het praten weet je wat je zegt. Is het Sacrale Centrum via Poort 34 erbij betrokken, dan kunnen de daden de sacrale respons onmiddellijk opvolgen. Hoe dan ook, woorden en daden ontstaan onverwachts in het moment. Het is overigens niet nodig om te begrijpen hoe je aan deze wijsheid komt.

De schaduwzijde van Human Design poort 20 

Aan de andere kant van het spectrum kun je vanuit Human Design Poort 20 ook keuzes vanuit jouw mind blijven maken in plaats vanuit jouw innerlijke wijsheid en vind je het juist lastig om in het NU te zijn. De valkuil is ook dat je de druk voelt om ongevraagd en te snel jouw advies te geven.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 20 te verhogen. Leer geduld te bewaren. Vertrouw erop dat je het weet als je het weet. Ontwikkel een beschouwende houding naar het leven.

Wat we planten in de

Reflectie oefening voor Human Design poort 20

Weet dat de gaven van poort 20 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe bedreven ben jij in het leven in het NU?
  2. Hoe vaak neem jij tijd om jouw leven te beschouwen?
  3. Kun jij erop vertrouwen dat jij weet wanneer je het weet? Waardoor lukt dat wel of niet?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 20.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified