Human Design Poort  22 Openheid (gratie)

Compassie voor jezelf en anderen
Human design Poort 22 Gratie

Human Design Poort 22 volgt poort 63 (van 8 maart – 12 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotioneel Centrum (Solar Plexus) en wijst naar poort 12 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Openheid. Poort 22 levert de energie voor het bieden van compassie aan jezelf en anderen juist wanneer je pijn en schaamte ervaart.

Vanuit deze poort ben je sociaal wanneer je hiervoor in de stemming bent. Poort 22 vraagt om eerlijk te zijn over je eigen emoties en gemoedstoestand. Heb je zin om sociaal te zijn of doe je alsof?

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 22

In positieve zin staat Human Design poort 22 voor de energie om jezelf en anderen met gratie en compassie te benaderen. Je begrijpt dat het volledige scala aan emoties, van de gelukzalige pieken tot de donkerste diepe dalen, gewoon menselijk zijn. Je bent in staat de wereld te zien als een verbazingwekkende plaats van schoonheid, overvloed en liefde.

Jouw openheid en je oplettendheid voor wat nodig is voor de ander, is aantrekkelijk. Je luistert eerst naar de ander waarna wat jij te zeggen hebt als vanzelf komt. Je bekrachtigt dan eerst de ander en vervolgens jezelf met het delen van jouw emoties. Vanuit deze poort heb je de mogelijkheid om de ander uit te lokken zijn of haar emoties te delen.

De schaduwzijde van Human Design poort 22    

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 22 voor de energie van het geloven dat je het mooie, de liefde of gratie in je leven niet verdient. Je onderdrukt jouw emoties en neemt er geen verantwoordelijkheid voor. Schuld, schaamte en slachtofferschap voeren de boventoon. Verbale stilte maakt je nerveus.

Heb je last van de schaduwzijde van deze poort? Belangrijk is dan om bewust te zijn van je emoties en de wijsheid erin te zien. Onderzoek het gevoel van schuld en schaamte. Het mag er zijn. Het kan je helpen je emoties op papier te zetten of er met iemand over te praten.

Reflectie oefening voor Human Design poort 22

Weet dat de gaven van poort 22 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

  1. In hoeverre ben jij in staat compassie voor jezelf te voelen en de ander?
  2. Voel jij aan wanneer je jouw emoties kunt delen?
  3. In hoeverre ben jij trouw aan je eigen gemoedstoestand? Of doe jij wel eens (of vaker) alsof?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 22.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie, autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het mastermindprogramma Een reis langs de Human Design centra. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor jou bedoeld is.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified