Human Design Poort 23 Assimilatie (versplintering)

De juiste woorden op het juiste moment
Human Design poort 23 Assimilatie

Human Design Poort 23 volgt poort 2 (van 10 – 15 mei) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G- Centrum en wijst naar poort 43 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van Structureren. Poort 23 levert de energie om de waarheid te spreken. Voor deze poort is recht op je doel afgaan de beste manier van communiceren. Helder en met gratie.

Poort 23 & 43

De erkenning en het succes bij deze poort hangt af van je communicatievaardigheden en een goed gevoel voor timing.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Hij die kracht van

De zonnige zijde van Human Design poort 23

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 2 de energie om de waarheid te spreken. Je hebt de potentie om de meest ingewikkelde concepten helder uit te leggen. Met als doel anderen sterker te maken met jouw inzichten en daarmee het denken van anderen te transformeren.

Je bent sterk in het formuleren van creatieve ideeën. Deze ideeën worden erkend en gewaardeerd wanneer ze op het juist moment komen en leiden tot praktische resultaten. Dan worden jouw ideeën en inzichten als excentriek en geniaal gezien. 

De schaduwzijde van Human Design poort 23  

Aan de andere kant van het spectrum kun je vanuit Human Design Poort 23 ook niet of verkeerd begrepen worden. Jouw ideeën kunnen sterk afwijken van wat algemeen geaccepteerd is en dan zetten mensen je weg als idioot of ‘outcast’.

De valkuil is dat je te snel tegen mensen gaat praten en niet wacht op de juiste timing en mensen om jouw unieke inzichten te delen.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 23 te verhogen. Leer geduld te bewaren. Wacht op een uitnodiging om jouw unieke inzichten helder te kunnen communiceren. En creeër ruimte om jouw innerlijke wijsheid te horen. Je kunt jouw boodschap niet helder communiceren als je zelf niet weet wat die precies is.

If you talk to a man

Reflectie oefening voor Human Design poort 23

Weet dat de gaven van poort 23 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke woorden, die ooit tegen jou zijn gezegd, hebben bij jou een verandering teweeggebracht?
  2. Welke woorden, die jij zelf tegen iemand hebt gezegd, hebben tot een transformatie geleid bij de ander?
  3. Kun jij erop vertrouwen dat jij op het juiste moment over de juiste woorden beschikt? En durf je ook aan te geven als jij het zelf nog niet weet?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 2.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified