Human Design Poort 25 Onschuld (Spirit van het Zelf)

Universele liefde
Human Design Poort 25 onschuld (Spirit van het zelf)

Human Design Poort 25 volgt poort 36 (van 19 maart – 24 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G Centrum en wijst naar poort 51 in het Hart Centrum als onderdeel van het kanaal van Initiatie. Poort 25 levert de energie voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.

Vanuit deze poort voel je onvoorwaardelijke liefde en kun je ondanks omstandigheden jouw onschuld behouden. Dit is ook de poort van de Spirituele Strijder, de Sjamaan. Degene die werelden met elkaar verbindt en voor genezing zorgt.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 25

Aan de "positieve" kant van het spectrum is Human Design Poort 25 de energie voor onvoorwaardelijke liefde. Poort 25 gelooft dat liefde onvoorwaardelijke is en dat alles op de planeet het waard is. Het weet dat liefde alles overwint en dat de ware weg naar onvoorwaardelijke liefde acceptatie is van wat is.

Je hebt de potentie om zonder oordeel van het bestaan te houden. Je kunt een bloem net zo intens liefhebben als een mens.

De schaduwzijde van Human Design poort 25 

Aan de "negatieve" kant van het spectrum is Human Design Poort 25 de energie om jezelf en anderen te beoordelen. Vanuit deze poort kun je veel zelfafwijzing en -haat ervaren en een gevoel van afgesloten zijn wanneer door trauma het idee is ontstaan dat je het niet waard bent om van gehouden te worden.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 25 te verhogen. Wellicht heb je hulp nodig bij het helen van eventuele trauma’s en kan het beoefenen van een vorm van meditatie helpend zijn.

Reflectie oefening voor Human Design Poort 25

Weet dat de gaven van Poort 25 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke voorwaarden stel je om van jezelf te houden? Wat als je die voorwaarden laat vallen en liefhebt omwille van de liefde?
  2. Welke voorwaarden stel je aan het liefhebben van anderen? Wat als je die voorwaarden laat vallen en liefhebt omwille van de liefde?
  3. Wanneer slaat jouw onschuld wel eens om in naïviteit?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over Poort 25.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified