Human Design Poort 26 Egoïst  (Temmende kracht van het grote)

Met zo min mogelijke inspanning een zo groot mogelijk effect te bereiken
Poort 26 Egoïst (Temmende kracht van het grote)

Human Design Poort 26 volgt poort 5 (van 9 –  15 december) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Hart centrum en wijst naar poort 44 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van Overgave. Poort 26 levert de energie voor de kracht om het geheugen te manipuleren voor zichzelf en/of in het voordeel van hun gemeenschap.  

Poort 26 & 44

Mensen met poort 26 hebben het vermogen om feiten slim te manipuleren, waarbij ze het noodzakelijke naar voren schuiven, en het niet het noodzakelijk verbergen. Dit gebeurt voor persoonlijk gewin en/of ten behoeve van hun gemeenschap of bedrijf. Het dienen van hun gemeenschap blijkt op de lange termijn een grote bonus voor ze te zijn. 

De echte manipulator

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 26

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 26 de energie om op integere wijze een oplossing te verkopen voor een reëel probleem waar je baat bij hebt.

Je gebruikt je vindingrijkheid en lef ten behoeve van jezelf of je gemeenschap. Je bent goed in staat de voordelen te benadrukken van een nuttig en noodzakelijk product waarvan je zelf in de waarde gelooft. En je weet dat je in dat laatste geval wordt beloond. Je hebt de gave om een maximale beloning te ontvangen voor minimale inspanning. Je weet dat gezond egoïsme nodig is om bij te dragen aan jouw gemeenschap of bedrijf. Je ziet jouw vermogen om te manipuleren dan ook als een gave.

Mensen met deze poort zijn de marketingmanagers en de verkopers. Ze weten hoe ze elke situatie in hun voordeel kunnen veranderen. Ze overdrijven graag om anderen te kunnen overtuigen. 

De schaduwzijde van Human Design poort 26

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 26 de energie voor het manipuleren en controleren van anderen voor eigen gewin. Meestal vanuit angst voor gebrek en schaarste. 

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 26 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 26 te verhogen is om te kijken naar wat je nodig hebt om overvloed in je leven te ervaren. Dit voorkomt de behoefte om anderen te manipuleren of te controleren om de gewenste resultaten te verkrijgen.

Ik geloof dat een gezond

Reflectie oefening voor Human Design poort 26

Weet dat de gaven van poort 26 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Kun jij iets mooier verpakken ten behoeve van het grotere geheel?
  2. Ben jij in staat te manipuleren wanneer de situatie daar om vraagt?
  3. Wat heb je nodig om vanuit overvloed te denken en handelen waardoor je manipulatie integer inzet? 

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 26. 

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified