Human Design Poort 27 Verzorgen (Voeding)

Zelfzorg en zorg voor anderen
Human Design poort 27 Verzorgen

Human Design Poort 27 volgt poort 3 (van 22 – 27 april) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 50 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van Behoud en verzorging. Poort 27 levert de energie om een goede balans te hebben tussen zelfzorg en zorg voor anderen.

Starten met Human Design?

Poort 27 & 50

Bij poort 27 draait alles om voeding, zowel fysiek als emotioneel. Deze poort wordt gedreven door een diepe behoefte om zich veilig en comfortabel te voelen in het leven, en probeert vaak een gevoel van stabiliteit te creëren door middel van routine en gewoonte.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Citaat bij poort 27  2

De zonnige zijde van Human Design poort 27

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 27 de energie om te voeden en te ondersteunen zodat je je veilig en comfortabel kunt voelen in je lichaam en de wereld om je heen. Je hebt de neiging om je af te stemmen op jouw fysieke behoeften. Vaak heb je een goed idee van wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Zelfzorg en het zorgen voor anderen zijn in balans. Vanuit de zorg voor jezelf heb je veel te geven aan anderen en dit doe je graag. 

De schaduwzijde van Human Design poort 27 

Aan de andere kant van het spectrum kun je vanuit Human Design Poort 27 ook te veel afgestemd zijn op de behoefte van anderen. Je offert jezelf dan op als een soort bewijs dat je het waard bent om veiligheid, liefde en steun te ontvangen. Het adagium in het vliegtuig: ‘Zet altijd eerst je eigen masker op’, geldt ook exact voor deze poort.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 27 te verhogen. Het kan het nuttig zijn om goed op je fysieke en emotionele behoeften te letten en oefeningen te doen die je helpen je geaard en veilig te voelen. Door dit te doen, kun je gebruikmaken van de krachtige energie van deze poort en een ​​voedzamer en bevredigender leven voor jezelf creëren.         

Citaat bij poort 27

Reflectie oefening voor Human Design poort 27

Weet dat de gaven van poort 27 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Is er balans in het zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen?
  2. Kan jij mentaal, fysiek en emotioneel goed voor jezelf zorgen?
  3. Wat heb je nodig om jezelf veilig en geaard te voelen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 27.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.


Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified