Human Design Poort 28 De spelspeler (Overwicht van het grote)

De zin van het leven vinden door risico’s te nemen
Poort 28 De Spelspeler Human Design

Human Design Poort 28 volgt poort 50 (van 26 –  31 oktober) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 38 in het Wortel Centrum als onderdeel van het kanaal van Strijd. Poort 28 levert de energie voor het bewustzijn om te vechten voor een doel dat het leven zin geeft of niet. 

Starten met Human Design?

Mensen met poort 28 zijn bereid risico’s te nemen die anderen niet zouden nemen, om spelletjes te spelen met leven en dood. Wat is de moeite waard om voor te vechten en wat niet? Uit angst voor de zinloosheid van het leven kunnen mensen met poort 28 extreem risico nemen, gewoon om zichzelf levend te voelen. Het doel in het leven wordt gevonden wanneer ze bereid zijn er veel voor te riskeren. 

Poort 28 & 38

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Verzet je niet tegen

De zonnige zijde van Human Design poort 28

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 28 de energie om de angst voor de dood en voor de zinloosheid van het leven te omarmen. De actie van mensen met poort 28 acties zien er door de ogen van anderen riskant uit. Ze overschrijden de grens echter niet omdat ze deze met hun milt bewustzijn subtiel aanvoelen. 

Mensen met poort 28  laten zien dat ze zich ervan bewust zijn of het op dit moment de moeite waard is om ergens voor te vechten. De angst voor de dood verdwijnt als ze hun doel vinden om voor te sterven. Het leven is voor hen een uitdaging, een strijd, een spel. Juist hun bereidheid om risico’s te nemen brengt ze bij hun ware doel. 

De schaduwzijde van Human Design poort 28

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 28 de energie voor de angst om dood te gaan voordat je een doel in het leven ‘vindt’ of vervult. De angst dat het leven geen zin heeft als je geen risico’s neemt. Je luistert niet meer naar je milt bewustzijn  Je vermijdt stilte, en vertraging en probeert angst te verdrijven met risicovol gedrag. Je kan gemakkelijk verdwalen in gevoelens van depressie, hopeloosheid, doelloosheid en zinloosheid.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 28 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 28 te verhogen is om jouw angst te onderzoeken en te omarmen, vooral de angst voor de dood. Wordt je bewust van jouw gedachten en onderzoek of deze gedachten waar zijn. Het boek van Byron Katie “Vier vragen die je leven veranderen” kan hier helpend bij zijn.

Het grootste risico

Reflectie oefening voor Human Design poort 28

Weet dat de gaven van poort 28 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Herken jij gevoelens van angst voor de dood en de zinloosheid van het leven? Hoe uit zich dit?
  2. Wat is voor jou echt zinvol? Hoe ben je hier achter gekomen?
  3. Welke risico’s heb jij al eens genomen? Wat leverde dit op? 

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 28.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified