Human Design Poort 29 Ja zeggen (onpeilbaar)

Doorzetten ook wanneer het moeilijk is
Foto Poort 29

Human Design Poort 29 volgt poort 4 (van 18 augustus – 23 augustus) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 46 in het G-Centrum als onderdeel van het kanaal van Ontdekking. Poort 29 levert de energie voor de drang om ja te zeggen tegen een nieuwe ervaring of taak en deze dan ook met toewijding en volharding te volbrengen. 

Mensen met poort 29 zijn altijd bereid om hun energie in te zetten, om “ja” te zeggen tegen nieuwe avonturen. Als mensen met poort 29 ja zeggen tegen een nieuwe ervaring of taak dan zijn ze in staat deze meedogenloos te volgen. Het is belangrijk voor hen voorzichtig te zijn waar ze hun energie op richten, welke processen ze aangaan, welke verplichtingen ze aangaan. Wachten op hun kans is voor mensen met Poort 29 een manier om de echte kansen in hun leven aan te trekken, die veel waardevolle ontdekkingen, voldoening en vreugde brengen.

Poort 29 & 46

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Toewijding is niet wat

De zonnige zijde van Human Design poort 29

Aan de "positieve" kant van het spectrum staat Human Design Poort 29 voor de energie om trouw en toegewijd te zijn aan de dingen die er voor jou toe doen. Je bent je bewust van het feit dat de mechanische drang om ja te zeggen overweldigend kan zijn en dat waar je je aan committeert ervaringsgericht moet worden voltooid. De ontdekking zit ‘m niet in de inzet maar in het proces.  Je verstaat de kunst is om ja te zeggen tegen wat voor jou juist is en te wachten tot de juiste kans zich voordoet.

Als je op de juiste manier de ervaring aangaat en standvastigheid en vastberadenheid toont om door te gaan met waar je aan begonnen bent, beloont het leven je onderweg met een gevoel van voldoening en waardevolle ontdekkingen. Je weet doortastend te zijn waar anderen opgeven. Dit is jouw weg naar succes.

De schaduwzijde van Human Design poort 29 

Aan de andere kant van het spectrum zorgt Human Design Poort 29 ervoor om je opgebrand of overbelast te voelen. Als het “ja” zeggen voortkomt uit verplichting of als poging om jezelf te bewijzen. Als je vast komt te zitten in cycli van proberen jouw waardigheid te bewijzen en toegewijd blijft aan dingen die er niet echt toe doen, kan je snel uitgeput en gefrustreerd raken. 

Je kunt vaker “Ja” zeggen dan je zelf wilt en zo voor jezelf in ongewenste ervaringen terechtkomen. De energie zelf lijkt je aan te sporen om "Ja" te zeggen tegen elke gelegenheid. Onthoud dat kwaliteit belangrijk voor je is, niet de kwantiteit. Anders kun je tegen ervaringen aanlopen waar je nog niet klaar voor bent. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 29 te verhogen, is luisteren naar je innerlijke wijsheid over de dingen waar je je aan moet committeren en welke dingen je moet loslaten. Als het je blij maakt, is het waarschijnlijk de moeite waard om eraan toegewijd te zijn en als dat niet het geval is, is het dat waarschijnlijk niet. Het toepassen van je strategie en autoriteit helpt je hierbij. 

Volharden en voortgaan

Reflectie oefening voor Human Design poort 29

Weet dat de gaven van poort 29 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Waaraan bij jij toegewijd? Wat levert dit je op?
  2. Tegen welke dingen zeg je gemakkelijk ja? Tegen welke niet?
  3. Welke signalen in je lichaam geven je aan of iets voor jou een “ja” of een “nee” is? Luister je hiernaar?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 29.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified