Human Design Poort 3 Ordenen (Aanvangsmoeilijkheid)

Een nieuw begin: van chaos naar orde
Human Design poort 3 aanvangsmoeilijkheid

Human Design Poort 3 volgt poort 42 op in het “Levenswiel” (van 17 - 23 april). Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 60 in het Wortel Centrum als onderdeel van het kanaal van Mutatie. Poort 3 levert de energie om orde te brengen in de chaos die een nieuw begin met zich meebrengt. 

Starten met Human Design?

Poort 3 & 60

Deze poort weet dat het begin van een verandering het moeilijkst is en houdt ervan om op speelse wijze innovatieve manieren te vinden om obstakels te overwinnen.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

1

De zonnige zijde van Human Design poort 3

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 3 de energie om orde te brengen in de chaos die een nieuw begin met zich meebrengt. Met deze poort gedefinieerd in jouw design zorg je voor verandering in de wereld. Je staat altijd onder druk om het ‘gewone’ leven te veranderen. Je weet als geen ander dat verandering de enige constante is in het leven. Daarom werk je graag aan iets nieuws.

De uitdaging is de verwarring en chaos te overkomen via innovatieve creatieve oplossingen en een nieuwe orde aan te brengen.

De schaduwzijde van Human Design poort 3

Aan de "negatieve" kant van het spectrum kan Human Design poort 3 ervoor zorgen dat je juist veel frustratie ervaart met het leven in een chaotische wereld. Als je niet wacht op de kansen die het leven biedt, maar ze gaat initiëren, bestaat het risico dat je zelf de chaos om je heen versterkt. Jouw potentie tot verandering kan zich dan niet manifesteren. Je hebt de drang om te snel te willen. Je wilt constant iets veranderen: mensen, situaties of jouw omgeving. Wanneer de verandering niet direct plaatsvindt, voel je je verdwaalt en/of niet waardevol.

Het is dus belangrijk om te erkennen dat ieder veranderingsproces tijd kost en dat je leert om jouw geduld te bewaren.

2

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 3 te verhogen. Acceptatie van het feit dat sommige veranderingen gebeuren zonder jouw inmenging is een goed begin. Zorg verder voor overzicht en orde voordat je concreet iets gaat veranderen.                                                    

Reflectie oefening voor Human Design poort 3

Weet dat de gaven van poort 3 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

 1. In hoeverre ervaar jij chaos in jouw leven?

 2. Zie jij chaos als een last of als een kans tot verandering?

 3. Kun je geduld bewaren tot de kans zich aandient voor een verandering?

  Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 3.

  Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

  *Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

  Samen meer ontdekken

  Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
  Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

  Aanjagers van persoonlijk leiderschap

  © Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

  Irene van Gameren IHDS Certified