Human Design Poort 30 Gevoelens (vastklampen)

Vurig verlangen
Human Design Poort 30 Gevoelens

Human Design Poort 30 volgt poort 49 (van 13 – 19 februari) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotioneel Centrum (Solar Plexus) en wijst naar poort 41 in het wortel centrum als onderdeel van het kanaal van Erkenning. Poort 30 geeft de energie om te genieten van de intensiteit van verlangen en emotie.

Een vurig verlangen om het leven te ervaren en de potentie om gevoelens te herkennen. Je voelt wat je nodig hebt. Dat kan soms letterlijk eten of drinken zijn.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 30

In positieve zin staat Human Design poort 30 voor de energie om te genieten van de intensiteit van verlangen en emotie. Je weet dat het volledig spectrum van intense gevoelens een natuurlijk onderdeel zijn van wie je bent. Je bent in staat om de diepten van verlangen te voelen en te zien als normale menselijke emoties. Ook al gaat dan soms gepaard met pijn en wanhoop.

De schaduwzijde van Human Design poort 30    

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 30 voor de energie van het continue zoeken naar sensatie en het verlangen kan dan destructief worden. Doordat je niet in staat bent je over te geven aan de emoties raak je het geloof in het leven kwijt en de verbinding met jouw ware verlangens. Je kunt je daarnaast nerveus voelen over wat er zou kunnen gebeuren of niet.

Het belangrijkste dat je kunt doen is vertrouwen op je innerlijke wijsheid door je over te geven aan jouw emoties. En je verlangen volledig te onderzoeken en te kiezen welke je nastreeft en welke je loslaat. Doorvoel de emoties die bij het verlangen horen en vertrouw erop dat je weet wat je echt nodig hebt.

Reflectie oefening voor Human Design poort 30

Weet dat de gaven van poort 30 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Ben jij in staat jouw verlangens te voelen en je hieraan over te geven?

2. Welk verlangen is echt van jou zelf? En welke laat je los?

3. Hoe kun jij je overgeven aan jouw emoties om te durven vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 30.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie, autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het mastermindprogramma Een reis langs de Human Design centra. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor jou bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified