Human Design Poort 33 Retreat (Privacy)

Jezelf terugtrekken voor wijsheid
Human Design Poort 33 retreat

Human Design Poort 33 volgt poort 62 (van 31 juli – 6 aug.) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 13 in het G-Centrum als onderdeel van het kanaal van de Verloren Zoon. Poort 33 levert de energie om te reflecteren en lessen te leren van je verleden.

Starten met Human Design?

Alleen in eenzaamheid zijn mensen met deze Poort van Privacy in staat om de waarde te zien van wat hen is overkomen, om de essentie en de voordelen voor henzelf en de mensen om hen heen te benadrukken.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

In jou is er een stilte

De zonnige zijde van Human Design poort 33

Aan de "positieve" kant van het spectrum is Human Design Poort 33 de energie om voldoende ruimte te maken voor reflectie. Poort 33 gelooft dat alles mooi is, ook pijnlijke herinneringen uit het verleden. Als je maar bereid bent het te zien en het toelaat, kunnen ervaringen en herinneringen uit het verleden tot wijsheid leiden.

In eenzaamheid komen openbaringen tot je. Je verandert een zwakke positie in een sterke. Poort 33 zelf beschrijft archetypisch het verhaal van de verloren zoon, de zwerver, de reiziger. Deze reiziger heeft veel gezien, geproefd, gehoord, veel plaatsen bezocht. En wanneer hij terugkeert naar zijn land, is hij in staat om het beste uit zijn avonturen te halen en dit voordeel met anderen te delen in naam van de collectieve vooruitgang. In eenzaamheid erken je de waarde van jouw ervaring en kun je de wijsheid ervan delen.

De schaduwzijde van Human Design poort 33

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 33 de energie voor isolatie of je verstoppen voor de wereld, vooral wanneer de wijsheid van schadelijke collectieve gebeurtenissen zich nog niet heeft geopenbaard. Je kunt gaan handelen uit angst of woede in een poging om wijsheid aan anderen op te dringen of ze te confronteren met het verleden. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 33 te verhogen is te leren hoe je ruimte kunt houden voor het ongemak dat ontstaat als je wacht tot de wijsheid van het verleden zich openbaart.

Het is ook een

Reflectie oefening voor Human Design poort 33

Weet dat de gaven van poort 33 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat betekent het woord eenzaamheid voor jou?
  2. Neem jij geregeld de tijd om je terug te trekken en te reflecteren op jouw leven?
  3. Hoe ga jij om met moeilijke of pijnlijke ervaringen uit het verleden?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 33.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified