Human Design Poort  37 Vriendschap (familie)

Je grenzen kennen en aangeven
Human Design Poort 37 familie

Human Design Poort 37 volgt poort 55 (van 26 februari – 2 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotioneel Centrum (Solar Plexus) en wijst naar poort 40 in het Hart Centrum als onderdeel van het kanaal van Gemeenschapszin. Poort 37 geeft de energie om anderen steun en vriendschap te bieden.

Vanuit deze poort voel je de sensitiviteit voor de behoefte van de ander. Het is een intens sociale poort. Deze poort is altijd op zoek naar loyaliteit en de belofte van loyaliteit van de ander

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 37

In positieve zin staat Human Design poort 37 voor de energie van het hebben van sterke familiebanden door middel van sterke communicatie en gezonde grenzen. Je wordt aangetrokken om deel uit te maken van een groep en biedt steun om de groep bij elkaar te houden. Gate 37 gelooft dat alle mensen respect verdienen en behandelt iedereen als een waardevol onderdeel van de familie, gemeenschap of vriendenkring. Deze poort sluit anderen graag letterlijk in de armen, het is een poort van aanraking.

De schaduwzijde van Human Design poort 37    

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 37 voor de energie om jezelf op te offeren om ervoor te zorgen dat het gezin bij elkaar blijft of je verschuilt achter zijn emoties. Het lukt je dan niet om duidelijke grenzen aan te geven. Als je geen verantwoordelijkheid neemt voor jouw emoties, kunnen ze met je aan de haal gaan door opzettelijk wreed of gemeen naar anderen te zijn.

Heb je last van de schaduwzijde van deze poort, ga dan oefenen met het aangeven van je grenzen en gezonde vormen van communicatie. Zorg daarnaast voor je emotionele behoefte en leer over de wijsheid van je emoties. Neuro Lingistisch Programmeren (NLP) kan je hier bijvoorbeeld goed bij helpen.

Reflectie oefening voor Human Design poort 37

Weet dat de gaven van poort 37 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Is het geven en nemen in balans voor jou in jouw vriendschappen en binnen de familie?

2. Ben jij in staat jouw grenzen op een gezonde manier aan te geven binnen jouw familie en vriendenkring

3. Wat betekent vriendschap en de band met je familie voor jou?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 37.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat  je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie, autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het mastermindprogramma Een reis langs de Human Design centra. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor jou bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified