Human Design Poort 38 Oppositie  (de Vechter)

Strijden voor wat van waarde is
Poort 38 voor blog

Human Design Poort 38 volgt poort 58  (van 31 december –  6 januari) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel centrum en wijst naar poort 28 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal Strijd. Poort 38 levert de energie om te strijden voor wat van waarde is, voor het hoogste doel in het leven.

Mensen met poort 38 genieten van een goed gevecht als dat nodig is om op te komen voor wat voor hen van waarde is en wat nodig is voor het bereiken van hun hoogste doel. Met vastberadenheid, wat ook als koppig kan worden uitgelegd, verzetten ze zich tegen elke invloed van buiten als deze hen scheidt van hun hoogste doel. Ze kennen de waarde van de strijd en ontdekken dat de strijd niet met iemand wordt gevoerd, niet tegen iemand. De strijd voor deze mensen is de levensfilosofie om uiteindelijk te vinden wat de strijd waard is, om zich over te geven aan het hoogste doel en er voor te vechten. Op zoek naar iets wat hun leven betekenis geeft.

 Poort 28 & 38

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Citaat bij poort 38 Wayne Dyer 2

De zonnige zijde van Human Design poort 38

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 38 de energie om voor een doel te vechten. Je geniet van de druk (gecreëerd door het wortelcentrum) om je geleidelijk te ontwikkelen en het leven betekenis te geven. Het is de energie om te vechten voor wat ‘goed’ is.

De druk om een ​​doel in het leven te vinden of daarvoor te strijden is in balans bij je. Je handelt vanuit de hoeveelheid druk die bij je past. Je vecht voor de zin van jouw leven en bent vasthoudend in staat jouw individualiteit te behouden door je te verzetten tegen de krachten van conditionering. Je bent in staat je beste kwaliteiten te laten zien door moeilijkheden het hoofd te bieden. Je bestrijd de moeilijkheden en krijgt hierdoor inzicht in de betekenis en het doel van het leven.  Poort 38 is 1 van de poorten van doofheid die je individualiteit beschermt tegen beïnvloeding door anderen.

De schaduwzijde van Human Design poort 38

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 38 de energie om te vechten omwille van het vechten en kan je de neiging hebben om te geloven dat het leven bedoeld is als een ongezonde strijd. Je kunt koppig zijn en depressief zonder een gevoel van doel in het leven, wanneer je het idee hebt dat jouw leven geen echte waarde heeft.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 38 te verhogen. Wees je bewust van het verspillen van tijd en energie in het strijden voor de verkeerde dingen. Dit gaat ten koste van je gezondheid.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 38 te verhogen, is je bewust te worden van jouw overtuigingen en deze te herschrijven. Niet alles in het leven is het waard om voor te strijden en het leven hoeft geen worsteling te zijn.  Verbind je opnieuw met je ‘vechtersgeest’ om het in te zetten wat voor jou de moeite waard is.

 Citaat bij poort 38 Karl

Reflectie oefening voor Human Design poort 38

Weet dat de gaven van poort 38 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat is voor jou de moeite waard om voor te vechten? En wat niet?
  2. Welke strijd heeft je het meest geleerd?
  3.  Is de hoeveel strijd die je levert in balans met wat het waard is voor je?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 38. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified