Human Design Poort 39  Obstructie (de Provocateur)

De druk voelen om uit te lokken
Poort 39 obstructie de provocateur

Human Design Poort 39 volgt poort 52 (van 1 juli – 7 juli) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 55 in het Emotionele Centrum (Solar Plexus) als onderdeel van het kanaal van Stemmingen. Poort 39 levert de energie om de ander te provoceren en er op deze manier achter te komen wie geschikt is voor je en wie niet.

Degene die je irritant vinden of last hebben van jouw provocerende aard, zijn gewoon niet voor jou bestemd. Dit is puur mechanisch, niet persoonlijk. Het ontwikkelen van een dikke huid is dan ook essentieel voor poort 39. Het doel van deze poort is door middel van provocatie emotioneel bewustzijn te creëren om zo passie en spirit in het leven te vinden. 

Poort 39 & 55

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Geliefd word je alleen

De zonnige zijde van Human Design poort 39

Aan de "positieve" kant van het spectrum staat Human Design Poort 39 voor de gave om door middel van provocatie de ware kern in anderen naar boven te halen. Wanneer je in de juiste stemming bent dient jouw provocatie als inspiratie voor meer groei en het vinden van passie. De energie van poort 39 lokt actie uit, je kunt een energie explosie in een ander veroorzaken die een transformerende golf van verandering brengt.

Deze poort wordt ook wel de Doofheidspoort genoemd. Je verzet je dan tegen pogingen van anderen om je te beïnvloeden.

 De schaduwzijde van Human Design poort 39

Aan de andere kant van het spectrum zorgt Human Design Poort 39 ervoor dat je jouw provocerende gedrag gaat aanpassen omdat anderen je irritant vinden. Of je kunt juist, gedreven door ongeduld en vanuit de verkeerde stemming, anderen zinloos provoceren en kwetsen. Je laat je meeslepen door de diepe melancholie en humeurigheid die ook hoort bij poort 39.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 39 te verhogen is een dikke huid te ontwikkelen en het niet persoonlijk op te vatten wanneer mensen je irritant vinden als je vanuit de juiste stemming provoceert. Word je bewust van je stemmingen, in een verkeerde stemming heeft provocatie geen zin. Vanuit de juiste stemming daarentegen wel, ook al vindt de ander je irritant. Blijf dan vooral op je eigen pad zonder jezelf aan te passen in gewenst gedrag.

Wie belangstelling wil wekken

Reflectie oefening voor Human Design poort 39

Weet dat de gaven van poort 39 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Op welke manier daag je anderen uit? In welke situaties?
  2. Wat provoceert jou? Waarom?
  3. Neem jij de volledige verantwoordelijkheid voor je emoties? Laat je anderen hetzelfde doen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 39.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.
 

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified