Human Design Poort 4 Formuleren (Jeugddwaasheid)

Altijd een antwoord willen hebben
Poort 4 Jeugddwaasheid Human Design

Human Design Poort 4 volgt poort 7 (van 12 - 17 aug.) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 63 in het Hoofd Centrum als onderdeel van het kanaal van Logica. Poort 4 levert de energie voor het aanwenden van de helende kracht van vergeving door middel van objectieve logica.

Starten met Human Design?

Mensen met deze poort waarderen moeilijke en diepe vragen. Het is belangrijk om te onthouden dat hun antwoorden slechts gissingen zijn die empirisch getest moeten worden. Daarom zijn niet al hun antwoorden waardevol. Sommige kunnen daarentegen nutteloos of fout zijn. Hun behoefte om antwoorden te geven is gerelateerd aan de behoefte om zichzelf te bevrijden van de druk van gedachten die ze in hun hoofd voelen.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Het is gemakkelijk 2

De zonnige zijde van Human Design poort 4

Aan de "positieve" kant van het spectrum heeft Human Design Poort een diep innerlijk weten dat vergeven niet hetzelfde is als vergeten of "slecht" gedrag tolereren. Vergeven is het loslaten van het idee dat het verleden zich anders had moeten ontvouwen. 

Vanuit deze poort begrijp je logischerwijs hoe mensen werken en hoe de levensenergie zich ontvouwt. Je hebt de energie om overtuigend te reageren op de twijfels van anderen of van jezelf. Je ziet de meest logische oplossingen die heel nuttig kunnen zijn voor anderen. Zelfs in onwetendheid kun je goed gedijen.

De schaduwzijde van Human Design poort 4

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 4 de energie voor het gebruik van misplaatste logica om negatieve overtuigingen, emotionele patronen en gedrag ten opzichte van jezelf en anderen te bestendigen. 

Je gebruikt logica dan als wapen tegen jezelf en anderen en ziet overal en in iedereen problemen. Deze mentale intolerantie leidt tot een onvermogen om te vergeven en vooruit te komen. Je kunt boos worden als je iets niet begrijpt. En begrip wordt vervangen door een nieuwe vraag die een nieuwe oplossing vereist. Jouw antwoorden kunnen nuttig zijn voor andere mensen, maar niet voor jezelf. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 4 te verhogen is om goed op te letten hoe je logica gebruikt. Als logica meer pijn en mentaal lijden creëert, dient het je niet. Let op dat je het niet als wapen tegen jezelf of anderen gebruikt.

De logica van het

Reflectie oefening voor Human Design poort 4

Weet dat de gaven van poort 4 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Op welke manier maak jij gebruik van logica?

  2. Hoe reageer jij als je iets niet begrijpt?

  3. Hoe goed ben jij in het vergeven van jezelf en anderen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 4.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified