Human Design Poort 40 Alleen zijn (Bevrijding)

Met gezond egoïsme dienen
Foto poort 40

Human Design Poort 40 volgt poort 59 (van 29 augustus – 4 september) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Hart Centrum en wijst naar poort 37 in het Emotionele Centrum als onderdeel van het kanaal van Gemeenschapszin. Poort 40 levert de energie voor het gevoel van alleen zijn, zelfs wanneer je in een groep mensen bent. 

Starten met Human Design?

Mensen met poort 40 kunnen hard werken voor hun gezin, gemeenschap of bedrijf. Het zijn de kostwinners. Maar naast hard werken is goede rust voor hen uiterst belangrijk. Wat ze soms helemaal vergeten. Gebrek aan gezonde rust beïnvloedt hun werkproductiviteit en resultaten. Tijd alleen doorbrengen is ongelooflijk belangrijk voor hen.
Met deze poort geactiveerd is het belangrijk om duidelijke grenzen te stellen aan hoeveel tijd en energie je bereid bent te investeren in jouw gemeenschap en wat je daarvoor terug verwacht.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Door voor anderen te leven

De zonnige zijde van Human Design poort 40

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 40 de energie om jouw bijdrage aan de gemeenschap in evenwicht te laten zijn met jouw behoefte aan tijd voor jezelf voor rust en ontspanning. Wanneer je de juiste grenzen weet te stellen ben je in staat een enorme hoeveelheid energie te geven aan jouw familie, werk, gemeenschap. 

Je hebt enorme liefde voor dat wat je levert wanneer dat correct voor je is. Dan haal je grote voldoening uit het leveren wat je hebt beloofd aan een dankbare tribe. Je bent bereid te werken en je wilskracht in te zetten om voor je familie of gemeenschap te zorgen. Maar je krijgt alleen toegang tot je verdiende middelen als ze zich aan hun kant van de afspraak houden. Als ze waardering en loyaliteit tonen voor jouw inspanningen en jou emotioneel steunen én je de tijd geven om uit te rusten en voor je te zorgen met de middelen die jij ze ter beschikking stelt. Dan klopt de deal voor jou.

De schaduwzijde van Human Design poort 40 

Aan de andere kant van het spectrum gaat Human Design Poort 40 ook over het niet kennen van jouw grenzen. Het dienen vanuit ego wilskracht zonder dat je daarvoor de energie hebt en zonder dat de deal voor jou klopt. Je weet dan niet de juiste keuze te maken tussen het dienen van de gemeenschap of je ervan te bevrijden door tijd te nemen voor jezelf. Je bent niet duidelijk over wat je terugverwacht voor de tijd en energie die je steekt in jouw gemeenschap. 

Tijd voor jezelf binnen de gemeenschap is belangrijk. Rust, plezier maken en jezelf opladen vormen bronnen van herstel, evenals het ontvangen van de nodige emotionele steun, zorg en warmte.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 40 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 40 te verhogen, is jezelf uitdagen en het herschrijven van alle overtuigingen die zeggen dat voor jezelf zorgen egoïstisch is. Dit soort overtuigingen zijn een recept voor burn-out. En uiteraard het kennen en respecteren van je grenzen.

Door voor anderen te leven 2

Reflectie oefening voor Human Design poort 40

Weet dat de gaven van poort 40 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Is geven en nemen voor jou in balans? Waarom wel, waarom niet
  2. Welke dingen doe jij als poging om te bewijzen dat je het waard bent
  3. Welke grenzen stel jij makkelijk en welke niet?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 40.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified