Human Design Poort 42 Groei (Toename)

Levenservaring delen
Human Design Poort 42 groei

Human Design Poort 42 volgt poort 51 (van 10 – 15 april) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 53 in het Wortel Centrum als onderdeel van het kanaal van Rijping. Poort 42 levert de energie om een groeiproces door te gaan. Je hebt het vermogen nieuwe ervaringen aan te gaan en deze volledig te doorlopen.

Poort 42 & 53

Door de ervaring in het nu volledig aan te gaan ben je in staat er later op te kunnen reflecteren. Om het vervolgens te delen met jouw omgeving zodat iedereen ervan kan groeien.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 42

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 42 de energie om dingen tot het einde door te zetten en prestaties te vieren. Je gelooft dat alle ervaringen erbij horen en je helpen bij het groeien. Je gebruikt deze overtuiging als brandstof om dingen af te maken. Je deelt jouw ervaring graag met anderen zodat ook zij erdoor kunnen groeien.

De schaduwzijde van Human Design poort 42 

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 42 de energie voor een ongezonde gehechtheid aan dingen en het keer op keer herhalen van dezelfde patronen. Je neigt naar het proberen te beheersen hoe dingen eindigen, ingegeven vanuit angst.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 42 te verhogen. Kijk naar wat je nodig hebt om de angst aan te kijken en de patronen te doorbreken.

Citaat bij poort 25 Inayat Khan

Reflectie oefening voor Human Design poort 42

Weet dat de gaven van poort 42 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Maak je consequent af waar je aan begint? Waarom wel of waarom niet?
  2. Hoe weet je wanneer je de energie hebt om iets af te maken en wanneer niet?
  3. Ben je bereid om jezelf compassie en gratie te geven voor je onvoltooide projecten?

    Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 42.

    Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

    *Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified