Human Design Poort 43 Inzicht (doorbraak)

Van inzicht naar doorbraak
Poort 43 Human Design

Human Design Poort 43 volgt poort 1 (van 12 – 17 november) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 23 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Structureren. Poort 43 geeft de energie voor het komen tot een inzicht. Dit inzicht komt tot je via je innerlijke oor. Je hoort jezelf praten in je hoofd, daar versta je jouw eigen inzicht. Daarmee creëer je een doorbraak.

Poort 23 & 43

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 43

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Poort 43 de energie om met de wereld een uniek standpunt te delen over alles waar men over nadenkt. Op die manier brengt het een nieuwe vonk in de heersende sociale patronen en overtuigingen. Met deze poort in je design hoor je jouw innerlijke stem en wat deze je influistert.

Mensen met de poort 43 denken creatief, soms zelfs briljant. Ze verzamelen inzichten over interessante onderwerpen. Hun inzichten gaan verder dan logica en gezond verstand en daarom zijn ze voor anderen misschien niet voor de hand liggend, zelfs bizar. Deze mensen vinden vaak eenvoudige oplossingen voor alledaagse problemen.

Het vermogen van deze poort is om verborgen en niet voor de hand liggende waarheden en betekenissen te ontdekken. Kennis komt dan naar je toe als flitsen van inzicht. Om je genialiteit adequaat en betaalbaar aan anderen over te brengen, moet je wachten op de juiste gelegenheid en op mensen die in staat zijn om naar je te luisteren en je te erkennen voor hun creativiteit. 

Laat de stem van de

De schaduwzijde van Human Design poort 43

Aan de andere kant van het spectrum geeft Human Design Poort 43 de energie om naar anderen te luisteren in plaats van naar je eigen innerlijke wijsheid te luisteren. Dit vertroebelt je vermogen om jouw innerlijke waarheid te horen en kan twijfel of verwarring veroorzaken.

Als je niet wordt begrepen, kun je ze als een freak of dwaas worden beschouwd. Als jouw inzicht anderen helpt enig voordeel te behalen, zullen mensen je gemakkelijk als een genie herkennen, zelfs als ze niet begrijpen hoe je daartoe gekomen bent. Als je te vroeg komt, of ze zien er geen voordeel in, dan vormt jouw inzicht een uitdaging voor je.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 43 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 43 te verhogen is je ertoe verbinden om op je innerlijke wijsheid te vertrouwen en de gedachten en ideeën van anderen met een korreltje zout te nemen. Het vergt uithoudingsvermogen, kracht en moed om je niet terug te trekken voor de eerste moeilijkheden, maar te zoeken naar een manier om je inzichten op een toegankelijke manier tot uitdrukking te brengen. Dit is een vaardigheid die ontwikkeld kan worden. Schrijf, leg uit, luister naar jezelf, structureer je onthullingen in een samenhangend systeem.

Je zult nooit je eigen

Reflectie oefening voor Human Design poort 43

Weet dat de gaven van poort 43 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wanneer hoor jij jouw innerlijke stem het beste?

  2. Welke verhalen vertel jij jezelf over jouw innerlijke wijsheid?

  3. Kun jij wachten met het delen van jouw inzichten tot het moment ze je er om vragen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 43.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified