Human Design Poort 44 Alertheid (Tegemoetkomen)

Leren van het verleden
Afbeelding poort 44 human design

Human Design Poort 44 volgt poort 28 (van 31 oktober – 5 november) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 26 in het Hart Centrumals onderdeel van het kanaal van Overgave. Poort 44 de energie voor het beoefenen van vergeving en het leren van fouten.

Poort 44 heeft een diep en primair weten dat elk moment, inclusief de herinnering, het potentieel voor genezing en transformatie in zich draagt.

Poort 26 & 44

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Citaat bij poort 44  Mahatma Gandhi

De zonnige zijde van Human Design poort 44

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Poort 44 de energie om je te herinneren wat tot succes leidt en wat het bedreigt. Je voelt aan wat er moet gebeuren, met wie je een partnerschap moet aangaan om materiële welvaart te bereiken.

Mensen met deze poort beschikken over ondernemerszin. Hun kennis werkt instinctief. De intuïtie van zo iemand werkt scherp op het moment van de ontmoeting. Dit bewustzijn dragen ze over aan slimme, wilskrachtige mensen die dit bewustzijn voor beide partijen voordelig kunnen gebruiken. Met dit instinctieve weten kunnen ze anderen ook begeleiden om pijnlijke patronen uit het verleden te doorbreken. Hun bewustzijn beschermt niet alleen zichzelf, maar ook de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken.

Iemand met de Poort van Alertheid kan een uitstekende HR-manager zijn dankzij zijn subtiele vermogen om mensen te begrijpen. Ze voelen de capaciteiten en het potentieel van anderen aan en kunnen op hun ingevingen vertrouwen.

De schaduwzijde van Human Design poort 44

Aan de andere kant van het spectrum zorgt Human Design Poort 44 ervoor dat je bang kunt zijn om fouten uit het verleden te herhalen en die fouten te gebruiken als een reden om niet verder te komen. Deze interne weerstand tegen de fouten uit het verleden verhindert feitelijk het vermogen om te transformeren, te leren en te groeien.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 44 te verhogen.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 44 te verhogen is nieuwsgierig en medelevend zijn over de fouten die je in het verleden hebt gemaakt en zien wat je ervan kunt leren. En het allerbelangrijkste: laat de angst voor fouten uit het verleden je er niet van weerhouden om vooruit te komen.

Citaat bij poort 44  Nelson Mandela

Reflectie oefening voor Human Design poort 44

Weet dat de gaven van poort 44 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

1. Hoe sterk houd jij vast aan het verleden of kun jij erin blijven hangen?
2. Welke belangrijkste les heb jij geleerd van door jouw gemaakte ‘fouten’ uit het verleden?
3. Ben jij in staat om jezelf gemakkelijk te vergeven voor de ‘fouten’ die jij eerder hebt gemaakt?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je MorningPages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 44.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified