Human Design Poort 46 Omhoog dringen (Vastberadenheid van het zelf)

Liefde voor het lichaam
Poort 46 Omhoogdringen (Vastberadenheid van het zelf)

Human Design Poort 46 volgt poort 6 (van 22 – 27 september) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G-Centrum en wijst naar poort 29 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Ontdekking. Poort 46 levert de energie voor de liefde voor het lichaam en de vastberadenheid om door te zetten.

Poort 29 & 46

Mensen met poort 46 leven met het geluk dat kan worden gezien als het resultaat van serendipiteit, maar voortkomt uit inspanning en toewijding. Toewijding aan de ervaring die ze beleven. Wanneer ze alle verwachtingen loslaten over hoe alles zou moeten zijn en het lichaam gezond houden, komt er een punt waarop het lichaam hen helpt slagen waar anderen falen. Hun gave is om de aanwijzingen van hun lichaam te horen over welke richting correct is om uit te gaan. Elke stap van zo’n iemand komt idealiter voort uit liefde voor zijn lichaam.

Genialiteit bestaat enkel

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 46

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 46 de energie om te genieten van het leven in een menselijk lichaam. Je weet wanneer je in actie moet komen. Succes is geen toeval maar vloeit voort uit toewijding en hard werken. Jouw lichaam wijst je hierin de weg. Je hebt liefde voor jouw lichaam en verzorgt het goed. Daarnaast voel je liefde voor een nieuwe ervaring, een avontuur, terwijl het niet uitmaakt of dat prettig is of niet. 

Gevoelens die ontstaan ​​bij nieuwe ervaringen vermijd je niet. Een nieuw begin belooft altijd bepaalde moeilijkheden. Elke ervaring is correct voor jou. Jouw lichaam is als een tuin die verzorging nodig heeft. Jouw reactie op nieuwe kansen in het leven kunnen je op de meest plezierige en gezonde manier door het leven leiden. Wanneer je jezelf in jouw lichaam voelt, zijn signalen hoort, nemen jouw kansen op succes aanzienlijk toe.

De schaduwzijde van Human Design poort 46

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 46 de energie om chaos in jouw leven te creëren door het huidige moment te vermijden en de signalen van jouw lichaam niet te horen. Dit kan leiden tot ongezonde gewoontes als overeten, te veel alcohol, drugs of andere ongezonde gewoontes. Jouw lichaam zal falen onder de stress van een constant gevoel van crisis. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 46 te verhogen is om jouw lichaamsbewustzijn te vergroten. Nieuwsgierig te zijn naar de signalen die jouw lichaam je geeft in plaats van ze te beoordelen of te vermijden. Yoga, ademwerk of tantra kunnen je helpen meer aanwezig te worden in je lijf. 

Ik werd opnieuw geboren

Reflectie oefening voor Human Design poort 46

Weet dat de gaven van poort 46 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe goed luister jij naar jouw lichaam? Wat vertelt het je?
  2. Ken je het gevoel van vastberadenheid? Hoe uit zich dit? 
  3. Durf jij te luisteren naar je lichaam bij het nemen van beslissingen of doe je dit met je mind?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 46.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified