Human Design Poort 47 Realisering (Beklemming)

Vertrouwen op het a-ha moment
Poort 47 Realisatie (Beklemming) Human Design

Human Design Poort 47 volgt poort 64 (van 10 –  16 september) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 64 in het Hoofd Centrum als onderdeel van het kanaal van Abstractie. Poort 47 levert de energie om verwarring over het verleden te transformeren naar iets van betekenis. 

Starten met Human Design?

Poort 47 & 64

Mensen met poort 47 gaan de betekenis van het verleden beseffen. Ze zien niet meteen het volledige plaatje en het zal in eerste instantie niet duidelijk zijn welk beeld uit het verleden het de sleutel bevat tot de uiteindelijke realisatie. Door geduld en wachten openbaart dit zich op een gegeven moment vanzelf. Als een a-ha moment. Het abstracte denken heeft geen feiten nodig maar levenservaring die vervolgens kan worden begrepen. 

T idee dat men dadelijk

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 47

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 47 de energie voor  het vertrouwen in de goddelijke timing van a-ha-momenten, inzichten en helderheid. Je weet dat je niet je mind, je gedachten of je verhalen bent; jij bent puur bewustzijn.

Met dit weten kun je gedachten komen en laten gaan alsof het wolken zijn die door de lucht zweven. En, nog belangrijker, poort 47 jaagt niet op a-ha-momenten; het maakt voldoende ruimte voor duidelijkheid op goddelijke timing.

De schaduwzijde van Human Design poort 47

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 47 de energie om geobsedeerd te zijn door je gedachten en er betekenis aan te geven. Wanneer poort 47 gehecht raakt aan gedachten of het ‘vinden’ van het a-ha-moment, kan dit hopeloos aanvoelen en veel onnodig mentaal lijden veroorzaken.

Als de resultaten die de ‘negatieve’ kant van het spectrum in je leven creëert, je niet bevallen, kun je de frequentie van Poort 47 verhogen met een aantal oefeningen en hulpmiddelen.

Het allerbelangrijkste bij het verhogen van de frequentie van poort 47 is dat je je bewust moet zijn van de momenten waarop je denkt dat je een a-ha-moment “nodig” hebt of dat je onmiddellijk “van gedachten moet veranderen”. Doe op die momenten een stap terug, maak wat ruimte om gewoon bij jezelf te zijn en word nieuwsgierig naar wat er met je aan de hand is. Vertrouw erop dat deze ruimte de echte katalysator voor inzicht is.

De hoogste opgave van het

Reflectie oefening voor Human Design poort 47

Weet dat de gaven van poort 47 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wil jij ervaringen begrijpen voordat je ze kunt accepteren?
  2. Voel jij je je weleens gehaast of onder druk gezet om a-ha momenten te vinden? Wat levert dit je op?
  3. Op welke manier kun jij je overgeven aan het nog niet begrijpen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 47.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified