Human Design Poort 48 Diepgang (de Waterbron)

Met nieuwsgierigheid de diepte van het leven verkennen
Poort 48 Diepgang (de Waterbron)

Human Design Poort 48 volgt poort 18 (van 3 –  9  oktober) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 16 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Talenten. Poort 48 levert de energie om vanuit een krachtig bewustzijn met diepte werkbare logische oplossingen voor de problemen van de samenleving te brengen.

Mensen met poort 48 kunnen de logica van het leven veel dieper zien dan anderen en willen vooral diepgang uiten en delen om anderen te helpen de wereld waarin we leven te herkennen, te corrigeren en te perfectioneren. Ze merken hun wijsheid misschien pas op als anderen er aandacht aan besteden en zijn dan een bron van natuurlijke wijsheid waarmee ze wachten op het juiste moment om te delen. 

Poort 16 & 48

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Schrijvers die als maar

De zonnige zijde van Human Design poort 48

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 48 de energie voor het ontdekken van de verborgen diepte van wat het betekent om mens te zijn. Poort 48 begrijpt dat je niet wijs wordt door het vergaren van kennis om toereikend te zijn. Met dit inzicht is het in staat om de diepten van het leven met nieuwsgierigheid te verkennen.

Vanuit een ontspannen actief wachten zul je mensen aantrekken waarmee je jouw diepe inzichten kan delen.

Door te focussen op patronen en technieken bereik je diepgang. Met jouw hulp kan de uitvoering perfectie bereiken. Het is belangrijk voor je om jouw diepgang te delen zelfs als je het zelf als iets triviaals en onbeduidends beschouwd. Anderen zien het ook niet.  

De schaduwzijde van Human Design poort 48

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 48 de energie voor de angst om ontoereikend te zijn. Bang dat je niet in staat zult zijn om je oplossing uit te leggen. Of je ervaart periodes van frustratie waarin je je realiseert dat je moet wachten tot je diepgang door anderen wordt herkend voordat je het kunt delen. Je maakt je veel zorgen over het ontwikkelen van vaardigheden die je denkt te missen. Je bent gedreven om kennis te vergaren om veilig te zijn. Het probleem is dat hoe meer kennis je hebt, hoe meer je je bewust bent van wat je niet weet. Dit kan leiden tot onzekerheid en de behoefte om voortdurend meer te leren, ook al weet jij in werkelijkheid meer dan wie dan ook.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 48 te verhogen is om echt goed voor je fysieke lichaam te zorgen zodat je jouw diepste inzichten kunt zien. En jezelf de volledige toestemming te geven om de diepte van het leren in te gaan zonder jezelf te verliezen in nog meer kennis vergaren.

Kennis spreekt maar 

Reflectie oefening voor Human Design poort 48

Weet dat de gaven van poort 48 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Op welke gebieden van je leven ga je graag ‘diep’?
  2. Dienen ze jouw angst voor ontoereikendheid of echte nieuwsgierigheid en interesse?
  3. Houd je jezelf tegen omdat je denkt dat je er niet klaar voor bent of niet genoeg?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 48.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified