Human Design Poort 49 Principes (revolutie)

Je eigen principes volgen en uitdragen
Human Design Poort 49 Principes

Human Design Poort 49 volgt poort 13 (van 8 – 13 februari) op in het Levenswiel*. Deze poort bevindt zich in het Emotionele centrum en wijst naar poort 19 in het Wortel centrum als onderdeel van het Kanaal van gevoeligheid en synthese. Vanuit poort 49 voel je de energie om jouw eigen principes te volgen en daarvoor te gaan staan.

Mensen met poort 49 voelen de behoefte om gehoorzaamd te worden en zijn gevoelig voor de behoefte van anderen mits deze overeenkomen met hun eigen principes. Ze laten mensen toe of wijzen mensen af. Wanneer hun rechtvaardigheidsgevoel wordt geschonden zijn deze mensen bereid een revolutie te ontketenen.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 49

In positieve zin staat Human Design poort 49 voor de energie om mensen door emotioneel pittige tijden te leiden. Je draagt met zorg jouw principes uit die je goed vindt voor jezelf en anderen. Je begrijpt dat flow de natuurlijk staat van energie is waarin alles in de juiste timing beweegt. Vanuit deze poort heb je een sterk gevoel wanneer jij en anderen behoefte hebben aan verandering, vernieuwing en soms zelfs een revolutie.

De schaduwzijde van Human Design poort 49

Aan de andere kant van het spectrum staat deze poort voor de energie waarbij je gelooft in goed en fout. Je hebt een oordeel over hoe het hoort te gaan in het leven. Hierdoor kun je rigide vasthouden aan jouw principes en enkel genoegen nemen met perfectie. Zonder enige vorm van tact kun je mensen uit jouw leven bannen die niet aan jouw standaard van perfectie voldoen.

Wil je uit deze negatieve frequentie komen, dan is het belangrijk om veel tijd en ruimte voor je zelf te creëren om jouw emoties te doorgronden en accepteren. Ook kun je oefenen met compassie voor je zelf en anderen. Het boek Zelfcompassie van Kirsten Neff kan je hierbij helpen.

Reflectie oefening voor Human Design poort 49

Weet dat de gaven van poort 49 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Welke principes zijn voor jou essentieel?

2. Waarvoor ben jij wel eens op de barricade gaan staan?

3. Kun jij compassie hebben met mensen die andere principes hebben? Hoe doe je dat?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in de Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 49.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie , autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het Mastermindprogramma “Een reis langs de Human Design centra”. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor je bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified