Human Design Poort 5 Wachten (Vaste ritmes)

Wachten als een actieve staat van bewustzijn
Afbeelding Poort 5

Human Design Poort 5 volgt poort 9 (van 4 – 9 dec) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 15 in het G-Centrum als onderdeel van het kanaal van Ritme. Poort 5 levert de energie om gezonde gewoonten, ritmes en rituelen te creëren. 

Het is belangrijk voor mensen met Poort 5 om hun natuurlijke levensritme te behouden. De gemakkelijkste manier is om in een specifiek ritme en een vertrouwd schema te werken. 

Poort 5 & 15

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Ik loop niet uit de maat

De zonnige zijde van Human Design poort 5

Aan de "positieve" kant van het spectrum brengt Human Design de energie voor consistentie. Poort 5 vertrouwt op het ritme van het leven en is in dat vertrouwen in staat gewoonten, routines en rituelen te creëren die echt werken.

Het is belangrijk dat mensen met je met deze poort in jouw design jouw eigen werk- en levensgewoonten volgt. Houd je aan jouw interne schema en werkwijze. Leer daarop te vertrouwen. Jouw behoefte is om gelijke tred te houden met jouw eigen ritme. Jouw gewoonten zijn jouw heiligdom en bron van kracht, en het kan daarom zijn dat je deze gedurende een lange tijd niet wilt veranderen. Als de gewoonte gezond is, dan behoudt het jouw welzijn en hoge energieniveau. 

De schaduwzijde van Human Design poort 5

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 5 de energie dat je zo geobsedeerd raakt door het aanleren van perfecte gewoonten en routines dat je nooit actie onderneemt of slechte gewoontes durft te veranderen. Dit is vooral waarschijnlijk als je je overweldigd voelt door te veel mogelijkheden en keuzes om jouw tijd aan te besteden.

Ook kun je andere mensen bij jouw vaste schema gaan betrekken, in de overtuiging dat alle anderen ook volgens een vooraf bepaald schema moeten leven. Dit gedrag is echter niet correct.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 5 te verhogen is om aandacht te besteden aan jouw behoeften, waarden en intenties en deze te gebruiken als startpunt voor het creëren van gewoonten, routines en rituelen die voor je werken.

Het leven is een uitdaging

Reflectie oefening voor Human Design poort 5

Weet dat de gaven van poort 5 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke intenties en waarden zijn voor jou echt belangrijk?
  2. Welke gewoonten en routines belemmeren jou in het verwezenlijken van jouw intenties?
  3. Welke rituelen, ritmes en gewoonten zouden jouw intenties kunnen ondersteunen en hoe weet je ook of ze echt werken?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 5.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified