Human Design Poort 50 De kookpot (Waarden)

Intuitief weten wat belangrijk is
Poort 50 Waarden Human Design

Human Design Poort 50 volgt poort 32 (van 20 - 25 oktober) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 27 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Verzorging. Poort 50 levert de energie voor een gevoel van verantwoordelijkheid, recht en orde in de samenleving. Ze stelt de regels van veiligheid en welzijn op die nodig zijn voor orde en veiligheid in de samenleving.

Mensen met Poort 50 weten instinctief dat groepen slechts zo gezond zijn als elk lid en kunnen gemakkelijk angsten herkennen die een groep aantast. Met dit bewustzijn ben je in staat om de waarden te bepalen die jou, de gemeenschap en het collectief zullen dienen.

Poort 27 & 50

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Geluk is die staat

De zonnige zijde van Human Design poort 50

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Poort 50 de energie voor het maken van wetten en regels in de wereld waardoor gemeenschappen hun bestaan, veiligheid en welzijn behouden. Zulke mensen treden op als rechters die beslissen wat legaal is en wat niet. De wetten van mensen met Poort 50 gaan vaak over opvoeding, relaties tussen mensen, veiligheid en materiële zekerheid. Ze weten wat belangrijk is en waarvoor gezorgd moet worden, en welke zorg alleen maar schadelijk is.

Ze hebben een aangeboren verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en de mensen om hen heen. Ze ondersteunen of betwisten de wetten waarmee ze het welzijn van de gemeenschap ondersteunen en in stand houden. 

De schaduwzijde van Human Design poort 50

Aan de andere kant van het spectrum gaat Human Design Poort 50 over de energie om te lang in groepen te blijven, ook al voel je hun ‘corrupte’ aard. Het kan ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit angst, frustratie of woede en slecht je grenzen aangeven. Dit kan uiteindelijk leiden tot burn-out en verwarring.

In deze poort ligt ook de angst voor verantwoordelijkheid besloten. Je beseft je dat verantwoordelijkheid, eenmaal aanvaard, jaren kan aanhouden. Je kunt zelf ook de wetsovertreder worden als de externe wet niet overeenkomt met jouw interne wet.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 50 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 50 te verhogen is om je waarden te kennen, ze regelmatig opnieuw te bekijken en er integer mee te leven.

Ik zou niet zo zijn

Reflectie oefening voor Human Design poort 50

Weet dat de gaven van poort 50 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke waarden zijn voor jou belangrijk in jouw werk en leven?

  2. Hoe merk jij of jouw waarden leeft? Wanneer ervaar je dat dit niet gebeurt?

  3. In hoeverre worden jouw waarden beïnvloed door de mensen in jouw omgeving?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 50.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified