Human Design Poort - 51 Schok (opwindend)

De eerste of de beste willen zijn

Human Design Poort 51 volgt poort 21 op in het “Levenswiel” (van 5 - 10 april). Deze poort bevindt zich in het Hart Centrum en wijst naar poort 25 in het G-Centrum als onderdeel van het kanaal van Initiatie. Poort 51 levert de energie om een schok teweeg te brengen bij anderen om in verbinding te komen met hun Spirit, met hun onvoorwaardelijke liefde. Deze schok kan zacht en subtiel zijn, maar ook luid, intimiderend en dramatisch.

Starten met Human Design?

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 51

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 51 de energie om een schok te initiëren in de vorm van bijvoorbeeld onverwachte wendingen, harde uitspraken, apart gedrag. Allemaal ten dienste van het Ego met als doel de competitie te winnen. Het G-Centrum, ons Zelf, is altijd op zoek naar richting, en de Wil (vanuit het Hart Centrum) kan richting geven. Als hij een stem zou hebben, zegt hij: ‘Ik ben hier en je kunt niet om mij heen’.

Vanuit deze poort kun je op anderen overkomen als onvoorspelbaar en iemand die geen angst kent. Je kunt tegelijkertijd anderen kracht geven door ze uit te dagen om breder te kijken dan ze gewend zijn. Zelf ben je in staat om je gemakkelijk aan schokkende situaties aan te passen. Je gaat dwars door je angst heen. Sterker nog, je gaat liever dood dan dat je in angst moet leven.

De schaduwzijde van Human Design poort 51  

Aan de "negatieve" kant van het spectrum is Human Design poort 51 de energie om middels schok anderen pijn te doen, bij ze over hun grenzen te gaan. Ook kun je over je eigen grenzen gaan en zo traumatische ervaringen opdoen. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat je het vertrouwen in het leven (in het Goddelijke) verliest en de signalen negeert om ‘wakker’ te worden. Om te zien dat juist de schok je kan open om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen. 

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 51 te verhogen. Wellicht heb je hulp nodig bij het leren aanvoelen van grenzen en het leren omgaan met traumatische gevoelens. Het volgen van jouw strategie en autoriteit is hierbij natuurlijk een eerste hulpmiddel, wees ook niet bang om hulp te zoeken.

Reflectie oefening voor Human Design poort 51

Weet dat de gaven van poort 51 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Op welke manieren heb jij schok ervaren in jouw leven?
  2. Hoe ga jij om met pijn na een schokkende gebeurtenis?
  3. Kun je geloven dat iedere schokkende gebeurtenissen een mogelijkheid is om wakker te worden en jezelf te openen voor onvoorwaardelijke liefde?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 51.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified