Human Design Poort 52 Inactiviteit (Stilhouden)

Stilzitten in vertrouwen
Poort 52  Inactiviteit beeld

Human Design Poort 52 volgt poort 15 (van 26 juni – 1 juli) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 9 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Concentratie. Poort 52 levert de energie om actie te ondernemen als het de juiste timing is.

Starten met Human Design?

Mensen met Poort 52 van Inactiviteit hebben een enorm sterk uithoudingsvermogen en concentratie. Het belangrijkste voor hen is te begrijpen waar ze dit uithoudingsvermogen en deze concentratie op moeten richten. Het is belangrijk voor hen om zich nuttig te voelen en de gemeenschap te dienen.

Poort 9 & 52

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Het geduld is niet

De zonnige zijde van Human Design poort 52

Aan de "positieve" kant van het spectrum kenmerkt Human Design Poort 52 de energie voor het vertrouwen dat je handelt wanneer de tijd rijp is. Vanuit deze poort geloof je dat geduld echt een schone zaak is en je begrijpt dat er voor alles een tijd en een seizoen is. Met deze mentaliteit ben je in staat om stil te zitten, je te concentreren op de dingen die jouw interesse wekken en te vertrouwen op de juiste timing. 

Inactiviteit is de gave van deze poort. In rust en onbeweeglijkheid gaat het begrip voor je open - waaraan kun je werken, wat valt te corrigeren en te verbeteren. In rust kun je het hele plaatje zien en ultieme concentratie bereiken. Soms moet je gewoon stoppen om je te concentreren.

De schaduwzijde van Human Design poort 52

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 52 de energie om stil te blijven zitten als het tijd is om te bewegen en te bewegen als het tijd is om stil te blijven zitten. Je kunt ook de fysieke druk voelen om dingen te forceren in plaats van te vertrouwen op de juiste timing – ook wel Goddelijke timing genoemd. Dit kan ertoe leiden dat dingen niet werken zoals jouw mind hoopt of verwacht. Gebrek aan focus bij kan leiden tot stress, angst, drukte en depressie. 

Dit is de zogenaamde "Boeddha"-poort - het vermogen om het fysieke lichaam en de zintuigen tot rust te brengen en energie geconcentreerd te gebruiken.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 52 te verhogen, is om je gave van observatie aan te scherpen met meditatie en mindfulness. Raak vertrouwd met datgene waar je je graag op concentreert.

Geduld de kracht om te

Reflectie oefening voor Human Design poort 52

Weet dat de gaven van poort 52 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Durf jij te vertrouwen op de juiste timing? Waarom wel/niet?
  2. Hoe ga jij om met de druk om haast te maken?
  3. Kun jij wachten tot het juiste moment? En actie ondernemen op het moment dat het zover is?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 52.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified