Human Design Poort 53 Beginnen (Ontwikkeling)

Open staan voor iets nieuws
Human Design poort 53 beginnen

Human Design Poort 53 volgt poort 39 (van 7 - 13 juli) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 42 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Rijping. Poort 53 levert de energie om alles in het leven te zien als een kans om te ontwikkelen.

Starten met Human Design?

Mensen met de Poort 53 van Beginnen hebben een groot potentieel voor mutatie. Van tijd tot tijd geven ze een impuls aan het begin van een nieuw bedrijf of proces en brengen zo veranderingen in de wereld.

Pport 42 & 53

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Om te beginnen is er maar

De zonnige zijde van Human Design poort 53

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 53 de energie om een krachtige boost aan nieuwe dingen te geven en je eigen potentieel maximaliseren. Het afsluiten en realiseren van het potentieel is noodzakelijk voordat je de volgende stap kunt zetten. Dit is een pad van groei en wijsheid - niet alleen om te beginnen, maar ook om de correct begonnen dingen af te maken, om ze naar een belangrijk punt te brengen. Anders zul je steeds opnieuw aan soortgelijke dingen beginnen - zaken, projecten of relaties. Het is waardevol om van het verleden te leren en er niet naar terug te keren.

Je staat vanuit deze poort dus onder constante druk om iets nieuws te beginnen, ongeacht de veranderingen die een nieuw begin met zich meebrengt.

De schaduwzijde van Human Design poort 53

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 53 de energie voor het hebben van te veel open lussen, in bijvoorbeeld projecten, doelen, ideeën, taken. Je hebt dan geen energie om ze af te maken. Het kan ertoe leiden dat je altijd in je comfortzone blijft en te snel opgeeft. Als angst de boventoon voert, kan het ook bijdragen aan buitensporige uitgaven of dingen beginnen vanuit schaarste.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 53 te verhogen, is je innerlijke wijsheid gebruiken om je te leiden in beslissingen om nieuwe dingen te beginnen en dingen te bestuderen om een dieper begrip te krijgen van wat er gebeurt nadat het nieuwe eraf is.

Als je niet weet waar je moet

Reflectie oefening voor Human Design poort 53

Weet dat de gaven van poort 53 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe vind jij het om nieuwe dingen te beginnen?
  2. Rond jij eerst iets af voordat je aan iets nieuws begint? Waarom wel/niet?
  3. Hoe ga jij om met druk vanuit jouw omgeving om iets nieuws te starten?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 53.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified