Human Design Poort 54 Ambitie (Huwende meid)

Naar de top van de ladder van succes
Afbeelding Poort 54

Human Design Poort 54 volgt poort 38 (van 5 – 11 jan) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 32 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van Transformatie. Poort 54 levert de energie om materiele welvaart te creëren als een pad naar verlichting.

Poort 54 creëert dus de druk om iets te bereiken, op te liften ​​en te transformeren. Deze druk is niet noodzakelijkerwijs een probleem. Het gaat er echt om dat je handelt vanuit de hoeveelheid druk die bij je past.

Poort 32 & 54

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Ambitie is het pad

De zonnige zijde van Human Design poort 54

Aan de “positieve” kant van het spectrum levert Human Design Poort 54 de energie voor ambitie en drive. Mensen met deze poort hebben een krachtig verlangen om financieel succesvol te worden, om hoger op de sociale ladder te klimmen – materieel of spiritueel. Ze vinden het leuk om iets groots en ambitieus te doen. Ze willen naar de top van de ladder van sociaal succes klimmen.

De Poort van Ambitie streeft ernaar steeds hoger te stijgen om een ​​hogere status te bereiken. De wortels van dit verlangen zijn het verlangen om te overleven uit de angst dat succes van voorbijgaande aard is. Hun materiële ambities drijven hen ertoe geld te verdienen. Zij zijn de motor van het bedrijfsleven en de droom van ondernemers. Ze hebben een benijdenswaardige vastberadenheid en uithoudingsvermogen om hun doelen te bereiken.

De schaduwzijde van Human Design poort 54

Aan de andere kant van het spectrum kan Human Design Poort 54 zorgen voor een blinde ambitie die je nergens heen brengt en je een bitter gevoel geeft. De 54 kan de neiging hebben om te snel op te geven als de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn.

Het heeft daarom het conservatisme en het instinctieve gevoel van Poort 32 nodig om een ​​ambitieuze ambitie te kanaliseren in iets blijvends en waardevols.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 54 te verhogen, is om elke overtuiging dat geld verdienen niet spiritueel is uit te dagen en te herschrijven. Kies ervoor om te geloven dat materieel succes een ‘waardig’ pad naar spirituele groei is.

De meeste mensen

Reflectie oefening voor Human Design poort 54

Weet dat de gaven van poort 54 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe kijk jij naar het hebben van ambitie en wat betekent spirituele groei voor jou?
  2. Wat zijn jouw overtuigingen over het vergaren van welvaart?
  3. Hoe ziet jouw leven eruit als je precies de middelen en tijd tot je beschikking hebt die je nodig hebt om jouw ambities te verwezenlijken? En wat als je nu precies bent, daar waar je behoort te zijn?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 54.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified