Human Design Poort 56 Stimuleren (Dwalen)

Anderen stimuleren met jouw verhalen
Human Design Poort 56 stimuleren (dwalen)

Human Design Poort 56 volgt poort 62 (van 19 - 25 juli) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 11 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van de Nieuwsgierige zoeker. Poort 56 levert de energie om verhalen te vertellen over de vele avonturen en ervaringen die je hebt beleefd.

Starten met Human Design?

Mensen met de Poort 56 van Stimulatie gebruiken de ervaring van hun verleden om het uit te drukken als een idee of concept en om anderen ermee te stimuleren.

Poort 11 & 56

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Omring jezelf uitsluitend

De zonnige zijde van Human Design poort 56

Aan de "positieve" kant van het spectrum brengt Human Design Poort 56 betekenisvolle ideeën in de wereld, die vaak worden uitgedrukt in de vorm van verhalen. Met deze poort ben je vaak een fascinerende verhalenverteller en/of leraar die in staat is om informatie of gebeurtenissen te begrijpen en er de essentie uit te halen, om die vervolgens met anderen te delen. Wat je zegt is gemakkelijk te onthouden.

Vanuit deze poort ben je voortdurend op zoek naar wat tot jouw verbeelding spreekt. Je bent in staat om de meest uiteenlopende gebeurtenissen of ideeën tot een samenhangend beeld te verweven. Je transformeert empirische ervaring - persoonlijk of de hele mensheid - in de vorm van woorden of beelden. De essentie van jouw ontwikkeling is zoeken, maar niet vinden. De kunst is daar voldoening uit te halen.

De schaduwzijde van Human Design poort 56

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 56 de energie om gemakkelijk afgeleid te raken door overprikkeling of verveling door onvoldoende stimulatie. Je kunt gemakkelijk afglijden naar het spelen van de slachtofferrol in het leven of jouw verouderde mentale verhalen niet los kunnen laten omdat je er emotioneel aan gehecht bent. Je bent niet geïnteresseerd in bewijs, feiten, details. Niet geïnteresseerd in logica. Je put uit jouw ervaring en trekt daar conclusies uit.

Het is belangrijk dat je uitgenodigd wordt in het gesprek om gehoord te worden. Anders zul je jouw ideeën ongepast delen en niet met diegenen voor wie ze nuttig zijn. 

Alleen degenen die de gave van een verhalenverteller herkennen in een persoon met deze poort, staan open voor zijn stimulatie. Dan kunnen ze ook profiteren van hun verhalen, hun bewustzijn verruimen, het leven vanuit een breder perspectief zien.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 56 te verhogen, is om geweldige verhalen te stimuleren met reizen, spelen en omgevingen die jezelf verrijken.

Herhaling is dodelij

Reflectie oefening voor Human Design poort 56

Weet dat de gaven van poort 56 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat is jouw favoriete verhaal dat je graag deelt met anderen.
  2. Welke ervaringen en avonturen leveren voor jou de beste verhalen op
  3. Verval je wel eens in de slachtofferrol en waardoor komt dat? Wanneer vertel jij jezelf negatieve verhalen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 56.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified