Human Design Poort 57 Intuïtieve helderheid (De zachtmoedige)

Vertrouwen op de aanwijzingen van je intuïtie
Poort 57 Intiutieve helderheid

Human Design Poort 57 volgt poort 48 (van 9 - 14 oktober) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Milt Centrum en wijst naar poort 20 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Doordringend bewustzijn; naar poort 10 in het G-centrum als onderdeel van het kanaal van de Perfecte vorm en naar poort 34 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Archetype kracht. Poort 57 levert de energie om te vertrouwen jouw intuïtie.

Starten met Human Design?

Mensen met Poort 57 hebben de gave om een buitengewone intuïtieve kracht te hebben. Ze weten door te dringen tot de kern van het moment "nu". Ze zijn in staat om fouten om te zetten in nieuw, succesvol gedrag. 

Poort 10 & 20 & 34 & 57

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Intuïtie heeft heel veel weg

De zonnige zijde van Human Design poort 57

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Poort 57 de energie om boven alles te vertrouwen op jouw intuïtieve weten. Deze poort het is heel intuïtief en helderhorend. Het gelooft dat alles wat je moet weten, plaatsvindt in het huidige moment en dat het lichaam de meest betrouwbare bron van intuïtie is. De toekomst is rooskleurig als je op jezelf vertrouwt.

Met deze poort beschik je over een buitengewone helderheid. Je kunt anticiperen op de toekomst en daarmee jouw overleving, welzijn en gezondheid garanderen. Intuïtie kan niet alleen jezelf verbeteren, maar ook de omgeving. Je bent nauwkeurig afgestemd op de geluiden en trillingen van de omringende ruimte en reageert tijdig op wat er gebeurt als je op jouw voorgevoel durft te vertrouwen. Je bent niet gemaakt om het voorbeeld van anderen te volgen en te vertrouwen op de aanwijzingen van hun intuïtie. Jouww angst voor de toekomst verdwijnt als een illusie wanneer je naar jouw intuïtie luistert.

De rede biedt ons vele mogelijkheden

De schaduwzijde van Human Design poort 57

Aan de andere kant van het spectrum gaat Human Design Poort 57 over het niet vertrouwen op je intuïtie of het afschrijven van je intuïtieve weten omdat er niets logisch is om het te ondersteunen. Dit gebrek aan vertrouwen kan ertoe leiden dat je juist gaat vertrouwen op de mening van anderen. Of het zorgt voor het overrulen van jouw intuïtieve wijsheid met logica en het mentale wegredeneren. Daarmee creëer je een leven vol van frustratie, bitterheid, boosheid of teleurstelling.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 57 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 57 te verhogen is om veel tijd in je eigen zuivere aura door te brengen, zodat je je intuïtie tot je kunt horen spreken. Er zijn geen verkeerde manieren of verkeerde beslissingen, er is geen goed of fout als het jouw intuïtie aangaat. Leer je eigen Goddelijke natuur kennen.

Reflectie oefening voor Human Design poort 57

Weet dat de gaven van poort 57 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe goed ben jij je bewust van jouw intuïtie?
  2. Durf jij te vertrouwen op jouw intuïtieve wijsheid? Waarom wel/niet?
  3. Op welke momenten heb jij het idee gehad dat jouw intuïtie je in de steek liet?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 57.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified