Human Design Poort 58 Levendigheid (Blijmoedig)

Kracht om vreugde in het leven te ervaren
Poort 58

Human Design Poort 58 volgt poort 10 (van 26 – 31 dec) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 18 in het Milt Centrum als onderdeel van het kanaal van Oordelen en verbeteren. Poort 58 levert de energie om anderen te inspireren om actie te ondernemen die hen voorbij hun beperkingen en naar hun bronnen van vreugde brengt.

Deze mensen hebben een honger naar leven. Het manifesteert zich in de wens om alles rondom je te verbeteren en te corrigeren.

Poort 18 & 58

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Ontdek waar vreugde in

De zonnige zijde van Human Design poort 58

Aan de “positieve” kant van het spectrum levert Human Design Poort 58 de energie voor plezier. Deze poort weet dat we de bron van ons ongeluk onder ogen moeten zien als we willen leven dat geworteld is in vreugde. Als we dat doen, krijgen we de kracht om de vreugde in het leven te ervaren… gewoon door te leven. 

Mensen met deze poort dagen de onvolkomenheden van deze wereld uit, wat niet werkt is een bedreiging of potentieel gevaar. Ze stralen de energie van gulzigheid uit en wanneer je ze de vrije hand geeft, ze zouden alles in de buurt willen verbeteren. Maar hun opties zijn beperkt tot wat ze echt aankunnen. Wanneer ze worden erkend vanwege hun drang tot correctie, kunnen ze zien op welk gebied of in welke branche ze vooral goed zijn.

Correcties geven smaak aan hun leven, brengen plezier. Ze zijn onverzettelijk in hun verlangen om de wereld een betere plek te maken. 

De schaduwzijde van Human Design poort 58

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 58 de energie om vreugde te zoeken in externe factoren in plaats van bij jezelf. Dan zorgt het ervoor dat stress en druk de vreugde overheersen. Ze kunnen worstelen met gebrekkige idealen en onvolkomenheden en dan voelen ze zich ontevreden over de huidige situatie. Hun energie is dan kritisch en rusteloos, stimulerend en vitaal. Ze streven naar een beter leven en dagen uit wat er verbeterd kan worden.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 58 te verhogen, is het ontwikkelen van de overtuigingen en gewoonten die zorgen voor vreugde en tevredenheid en de rest loslaten.

We are shaped by

Reflectie oefening voor Human Design poort 58

Weet dat de gaven van poort 58 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat geeft jou een gevoel van vreugde? In hoeverre zoek jij de vreugde in externe factoren?
  2. Welke overtuigingen en gedachten staan jou in de weg om vreugde te ervaren? Welke (mogelijk nieuwe) overtuigingen kunnen je helpen
  3. Wat kun jij doen om vandaag al meer vreugde te beleven?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 58.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified