Human Design Poort 59 Seksualiteit (Verspreiding)

De kracht van kwetsbaarheid
Human design poort 59 seksualiteit verspreiding 2

Human Design Poort 59 volgt poort 29 (van 23 - 29 aug.) op in het "Levenswiel". Deze  poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 6 in het Emotionele Centrum als onderdeel van het kanaal van intimiteit en paren. Poort 59 levert de energie om eerlijk en kwetsbaar te zijn.

Starten met Human Design?

Mensen met deze poort weten van nature dat kwetsbaarheid het geheime recept is voor intimiteit. Het doorbreekt de barrières voor intimiteit door zich kwetsbaar op te stellen.

Kanaal 59-6 van Intimiteit

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Quote 1 Poort 59

De zonnige zijde van Human Design poort 59

Aan de "positieve" kant van het spectrum brengen mensen met deze Human Design Poort van Seksualiteit op natuurlijke wijze vertrouwensvolle intimiteit of innigheid tot stand. Ze zijn genetisch aangelegd om kinderen voort te brengen of de vruchten van creativiteit te creëren.

Mensen met Poort 59 zijn verleiders. De gave van mensen met poort 59 is om barrières in relaties met anderen weg te nemen en een gevoel van saamhorigheid te bereiken. Ze creëren mogelijkheden voor het aangaan van vruchtbare partnerschappen of intimiteit. Hun diepste behoefte is om zich nauw met anderen te verbinden, om werknemers- en persoonlijke verbintenissen aan te gaan. Vermenging van persoonlijke en werkgrenzen is mogelijk. Ze zijn op zoek naar zulke verbintenissen waarin er vruchten zullen zijn van gezamenlijke activiteiten zoals kinderen, projecten en/of resultaten.

De schaduwzijde van Human Design poort 59

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 59 de energie voor het vermijden van kwetsbaarheid door oneerlijkheid en liegen. Wanneer er sprake is van oneerlijke agenda's, kan dit leiden tot een machtsstrijd, afhankelijkheid of slechte communicatie in relaties.

Als je niet houdt van de resultaten die de negatieve kant van het spectrum in je leven creëert, kun je de frequentie van Poort 59 verhogen met een aantal oefeningen en hulpmiddelen.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 59 te verhogen is om je communicatievaardigheden te verbeteren, leren je grenzen aan te geven en je kwetsbaar durven op te stellen. Leer te wachten op de juiste gelegenheid of het juiste aanbod voordat je in een nieuwe relatie springt.

Quote 2 Poort 59

Reflectie oefening voor Human Design poort 59

Weet dat de gaven van poort 59 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Durf jij kwetsbaar te zijn om intieme relaties aan te gaan?

  2. Bij wie durf jij kwetsbaar te zijn en bij wie niet?

  3. Wat heeft kwetsbaar zijn jou tot nu toe opgeleverd?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 59.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified