Human Design Poort 6 Conflict (Wrijving)

De toegangspoort tot emoties
Poort 6 zonder tekst

Human Design Poort 6 volgt poort 47 (van 16 - 21 september) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotionele Centrum en wijst naar poort 59 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Intimiteit. Poort 6 levert de energie om conflicten te gebruiken als een toegangspoort naar innerlijke vrede.

Mensen met deze poort van wrijving zijn gemaakt om onderscheid te maken tussen seksualiteit en gevoelens. Ze leren hoe ze hun emoties kunnen beteugelen. Ze zijn als het ware poortwachters, van wiens beslissing het afhangt - of ze je dichterbij laten komen of niet. Ze staan open voor communicatie, intimiteit, werk of niet.

Kanaal 59-6 van Intimiteit

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Ik heb geleerd

De zonnige zijde van Human Design poort 6

Aan de "positieve" kant van het spectrum begrijpt Poort 6 dat individuele emotionele stabiliteit zorgt voor helderheid en stabiliteit in relaties. Met dit inzicht neem je dan de volledige verantwoordelijkheid voor jouw emoties voordat je anderen ergens mee confronteert. Je gaat geen onnodige confrontaties aan.

De wijsheid van deze poort is te weten dat groei niet bestaat zonder wrijving, dat conflicten ons dichter bij elkaar brengen. Ze kunnen insinuaties wegnemen en ons dichter bij elkaar brengen. Met deze poort bepaal je de grenzen van intimiteit in brede zin - met wie toenadering mogelijk is en met wie niet. 

In de buurt van mensen met Poort 59 kun je snel jouw verdediging loslaten en je openstellen voor diepe intimiteit, productief werk of de wens om nakomelingen te krijgen. De haast in toenaderingszaken speelt een wrede grap. Relaties en partnerschappen zijn namelijk een onderwerp om goed te verteren. Er moet genoeg tijd voorbijgaan voordat duidelijk wordt of dit een correcte relatie is of niet.

De schaduwzijde van Human Design poort 6

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 6 de energie voor emotionele wispelturigheid of reactiviteit die chaos creëert in de buitenwereld. Poort 6 kan de neiging hebben om te vechten voor dingen die er niet toe doen of om onverwerkte emoties op anderen te projecteren. Dit alles draagt bij aan onnodige conflicten in relaties.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 6 te verhogen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 6 te verhogen is om voldoende tijd en ruimte te creëren om emotionele helderheid te bereiken voordat je handelt en volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je emoties. Dit zal je helpen te onderscheiden wat je moet communiceren (of confronteren) en welke conflicten je gewoon kunt loslaten.

Een conflict kan niet

Reflectie oefening voor Human Design poort 6

Weet dat de gaven van poort 6 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wanneer ben jij wel eens in conflict met anderen?
  2. Wat doe jij wanneer je in conflict bent?
  3. Hoe zou het zijn wanneer jij volledig verantwoordelijkheid zou nemen voor jouw emoties?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 6.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified