Human Design Poort 60 Beperking (acceptatie)

Creativiteit gebruiken om beperking te overwinnen
Beeld poort 60

Human Design Poort 60 volgt poort 61 (van 17 – 22 jan) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Wortel Centrum en wijst naar poort 3 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van Mutatie. Poort 60 levert de energie om je creativiteit te gebruiken om obstakels te overwinnen.

Mensen met deze poort van beperking hebben het potentieel om de manier waarop dingen zijn te transformeren. Ze brengen innovatie en kennis naar de wereld die voor verandering zorgt in hun organisatie, gezin of gemeenschap.

Poort 3 & 60

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De taal kent

De zonnige zijde van Human Design poort 60

Aan de “positieve” kant van het spectrum levert Human Design Poort 60 de energie om door het leven te stromen door creativiteit te gebruiken om beperkingen te overwinnen. Deze energie werkt in de puls: gaat aan en uit. Vanuit deze poort kun je de hartslag voelen van het leven en de wereld veranderen wanneer het leven dit vereist. Deze poort overtreedt de regels en houdt ervan om rechtvaardige systemen en structuren te creëren. Het gedijt als het de juiste grenzen heeft op plaatsen waar magie, creativiteit en transformatie kunnen floreren.

Wijsheid wordt geopenbaard aan mensen met deze poort wanneer zij hun beperking accepteren en werken met wat is. De geaccepteerde beperkingen leiden als gevolg daarvan tot onomkeerbare transformaties en veranderen de samenleving. Ze kunnen iets compleet nieuws in de wereld brengen dat voorheen niet bestond. Dit vereist een sterke en aanhoudende impuls, die wordt gecreëerd door deze poort. De energie van Poort 60 kun je vergelijken met de schokken van een wegrijdende auto. De waarde van waar deze mensen mee bezig zijn, is voor anderen niet altijd duidelijk. Ze geven een impuls aan het nieuwe.

De schaduwzijde van Human Design poort 60

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 60 de energie om het slachtoffer te worden van wetten, regels en natuurlijke grenzen. Het heeft de neiging om in actie te komen als de grenzen niet duidelijk zijn en in hun comfortzone te blijven in plaats van hun creativiteit te gebruiken om uitdagingen te overwinnen.

Vanuit deze poort wil je verandering, maar verandering komt niet door er alleen maar over na te denken. En het moment waarop iets nieuws voor je wordt geboren, is onvoorspelbaar. De kunst is om deze beperkingen te accepteren, dat elke mutatie zijn eigen tijd heeft. Terwijl je op de mutatie wacht, voel je je diep melancholisch. Het wantrouwen in het leven kan je echter een gevoel van chaos en verlies bezorgen. 

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 60 te verhogen, is om te ontdekken in welke gebieden jouw creativiteit en magie gedijen. Bijvoorbeeld door hier bepaalde tijd voor jezelf in vrij te maken. Speel en creëer in deze gebieden en ervaar wat je het leukst vindt.

Kunst leeft van

Reflectie oefening voor Human Design poort 60

Weet dat de gaven van poort 60 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe ga jij om met grenzen, regels en beperkingen?
  2. Op welk manier ben je mogelijk wel gebaat bij regels en grenzen
  3. Welke beperkingen heb je door jouw creativiteit overwonnen? Hoe heb je dat gedaan en waar zou je dit nog meer kunnen inzetten?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 60.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified