Human Design Poort 61 Innerlijke waarheid (Mysterie)

Genieten van het mysterie van het leven
Poort 61 innerlijke waarheid

Human Design Poort 61 volgt poort 54  (van 10 –  15 januari) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Hoofd centrum en wijst naar poort 24 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van de Denker. Poort 61 levert de energie voor het onbekende, het verborgene te leren kennen en om het mysterie van het leven te leren ontrafelen.

Starten met Human Design?

Poort 24 & 61

Mensen met poort 61 worden door gedachten onder druk gezet om te weten, het mysterie te ontrafelen en te inspireren met unieke momenten van absolute herkenning. Dit weten brengt ze naar diepere niveaus van zelfacceptatie, waar ze kunnen omarmen wat hen onderscheidt van anderen. Deze mensen houden ervan om tijd door te brengen met mijmeren en zich mentaal te verdiepen in het onbekende. Als ze 'weten' dat ze een uniek inzicht hebben, en wachten op het juiste moment om het te uiten, voelen ze zich bevrijd. 

Ga niet uit je zelf

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 61

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 61 de energie voor het kennen van jouw innerlijke waarheid. Je stelt vreemde vragen waar anderen niet eens aan denken. Sommige van jouw gedachten kunnen een beslissende invloed hebben op het leven van anderen. Je inspireert anderen als je jouw visie duidelijk verwoord aan de juiste mensen op het juiste moment. 

Je geniet van je gedachten en innerlijk weten en wanneer je weten anderen inspireert, bekrachtigt of muteert, voel je je bekrachtigd. Jouw innerlijke waarheid laat zichzelf onthullen op zijn eigen unieke timing. Jouw gedachten zijn hun tijd ver vooruit. Je kunt dingen weten zonder dat je weet hoe je het weet, maar je weet het. Ongeacht wat iemand anders zegt, jij weet dingen. Vanuit ontspanning geniet je van de reis van voortdurende ontdekking en verwonder je je. Je vertrouwt op jouw kennis terwijl je je voortdurend ontspannen in het mysterie verdiept.

De schaduwzijde van Human Design poort 61

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 61 de energie om gefrustreerd te raken door de druk om te weten, om vervolgens te ontdekken dat er meer te weten valt. Als je toegeeft aan deze intense druk en je laat achtervolgen door het onbekende, kan je inspiratie verward raken door waanvoorstellingen, wat leidt tot diepe onzekerheid en angst.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 61 te verhogen.  

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 61 te verhogen, is het accepteren dat sommige dingen in het leven onkenbaar zullen zijn. Probeer los te laten dat jouw stroom van mentale inspiratie gerationaliseerd of beheerst moet worden. Laat je niet leiden door de stroom van jouw gedachten en wees alert op de behoeften van jouw lichaam.   

Je kan zeggen

Reflectie oefening voor Human Design poort 61

Weet dat de gaven van poort 61 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat is voor jou een mysterie? En kun je er ok mee zijn dat dit een mysterie blijft?
  2. Waarover pieker jij het meest? En hoe zet je dit stop?
  3. Vertrouw jij op jouw innerlijke waarheid?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 61. 


Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified