Human Design Poort 62  Details (Overwicht van het kleine)

Begrijpelijk delen van feiten en details
Human Design poort 62 details

Human Design Poort 62 volgt poort 53 (van 13 juli – 18 juli) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 17 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van Acceptatie. Poort 62 levert de energie om details te vinden in wat je uitdrukt, zodat anderen het echt kunnen begrijpen. 

Poort 62 is de poort van de ontwikkeling van taal en de gemeenschappelijke basis voor het delen van de menselijke ervaring. Met poort 62 selecteer en organiseer je details als feiten om complexe situaties beter te begrijpen en uit te leggen. 

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Het ware geheim

De zonnige zijde van Human Design poort 62

Aan de "positieve" kant van het spectrum staat Human Design Poort 62 voor de gave om ingewikkelde concepten te verwerken tot  werkbare taal, plannen en instructies. Voor poort 62 begint transformatie met het begrijpen van de details en het omzetten van die details in nauwkeurige en duidelijke taal. 

Wanneer je ingewikkelde situaties aanpakt met duidelijke, passende en goed georganiseerde details, zullen jouw meningen ons begrip van de wereld vergroten. Wanneer je wacht tot je gevraagd wordt om te spreken, verhoog je de potentiële ontvankelijkheid van de ander voor wat je deelt. 

De schaduwzijde van Human Design poort 62 

Aan de andere kant van het spectrum zorgt Human Design Poort 62 ervoor dat je jouw de  logica en kennis gebruikt om onzekerheden te verbergen. Je kunt  als het ware geobsedeerd zijn door feiten, details, organiseren en plannen. Je kunt  ook verstrikt raken in het zoeken naar informatie of overweldigd raken als ideeën niet 'werkbaar' lijken. Deze drang naar details kan dwangmatig worden. Net als de drang om feiten en details eruit te flappen waar de ander niet ontvankelijk voor is. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 62 te verhogen, is om voor je zelf duidelijkheid te krijgen over de relevante hoeveelheid feiten, details en planning die nodig zijn om oplossingen te creëren. Niet alles is het waard om tot in detail begrepen te worden en over te communiceren. Je bent niet jouw gedachten.

De waarheid zit

Reflectie oefening voor Human Design poort 62

Weet dat de gaven van poort 62 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Wat is iets dat voor jou gemakkelijk te begrijpen is dat voor anderen ingewikkeld lijkt
  2. Verlies je jezelf wel eens in het zoeken naar feiten, details en informatie voordat je iets zegt? Wat houd je tegen?
  3. Ben je ooit een belangrijk detail vergeten? Wat was het effect hiervan?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 62.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified