Human Design Poort 63 Twijfel (na de voleinding)

Twijfel als doorgang naar nieuwe mogelijkheden
Human Design Poort 63 Twijfel (na de voleinding)

Human Design Poort 63 volgt poort 37 (van 2 maart – 7 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Hoofd Centrum en wijst naar poort 4 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van Logica. Poort 63 levert de energie om twijfel te gebruiken om grote vragen te stellen en jezelf te openen naar meer en/of nieuwe mogelijkheden.

Starten met Human Design?

Vanuit deze poort probeer je wijs te worden over de patronen van het leven door met twijfel aan de slag te gaan.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 63

In positieve zin staat Human Design poort 63 voor de energie dat je twijfel juist gebruikt om wijzer te worden. Vanuit deze poort zie je verstoringen als een kans om jouw waarheid te ontdekken; je stelt jezelf en anderen krachtige vragen. Het antwoord op die vragen maakt korte metten met twijfel, onmogelijkheden en aarzelingen. De ware potentie die in alles schuilt wordt, via het stellen van vragen, aan je onthult.

De schaduwzijde van Human Design poort 63        

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 63 voor de energie dat je worstelt met twijfels over jezelf en het veroorzaken van onnodige twijfel bij anderen. Je vermijdt actie te ondernemen als gevolg van de twijfel en je wijst jouw omgeving aan als schuldigen voor jouw twijfel en de resultaten die daaruit ontstaan.

Heb je last van de schaduwzijde van deze poort, ga dan oefenen met het stellen van vragen en stel je open voor de antwoorden die kunnen leiden tot nieuwe (keuze)mogelijkheden. Wees je vooral bewust van de vragen die jij jezelf stelt en waar jouw mind heengaat met de antwoorden die je krijgt. Als jij jezelf vraagt: ‘Wat is er mis met mij?’, dan leiden de antwoorden vaker naar meer twijfel. Oefen dus met vragen die meer positieve energie met zich meebrengen. Zoals bijvoorbeeld: ‘Wat kan ik doen om mijn twijfel te gebruiken?’ of ‘Wat willen deze twijfels over onderwerp X mij nu zeggen?’

Reflectie oefening voor Human Design poort 63

Weet dat de gaven van poort 63 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je ergens over twijfelt?

2. In hoeverre laat jij je hinderen door jouw twijfels? Zo ja, op welke manier merk je dat aan jouw acties? Zo nee, hoe ga je effectief om met twijfel?

3. Hoe kun je zorgen dat twijfel een brandstof wordt voor krachtige vragen en acties?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 63.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie, autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het mastermindprogramma Een reis langs de Human Design centra. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor jou bedoeld is.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified