Human Design Poort 64 Verwarring (voor de voleinding)

Chocola proberen te maken van het verleden
Poort 64 Verwarring (Voor de voleinding)

Human Design Poort 64 volgt poort 40 (van 4 –  10 september) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Hoofd Centrum en wijst naar poort 47 in het Ajna Centrum als onderdeel van het kanaal van Abstractie. Poort 64 levert de energie van constante druk om de betekenis van gebeurtenissen uit het verleden te begrijpen. 

Poort 47 & 64

Mensen met poort 64 zijn de abstracte denkers en hebben hun hoofd gevuld met een reeks losse herinneringen en beelden uit het verleden die gefilterd en gesorteerd moeten worden totdat ze kunnen zien of begrijpen wat er werkelijk is gebeurd en er een gevoel van verlichting kan ontstaan. Ze kunnen makkelijk overweldigd raken door de hoeveelheid aan beelden omdat ze het graag meteen willen begrijpen terwijl de film pas na verloop van tijd duidelijk wordt. Poort 64 is een krachtige droompoort

Niet de dingen zelf

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 64

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert  Human Design Poort 64 de energie voor het liefdevol omarmen van de verwarring, het is een natuurlijk onderdeel van het leven voor je. Je hoofd is gevuld met herinneringen en je neemt de tijd om de beelden van de herinneringen als vanzelf in de juiste volgorde te laten staan. Je weet dat het geen zin heeft dit proces te willen sturen en versnellen. 

Je hebt de gave om alle belangrijke fragmenten van het grote plaatje te herkennen. De duidelijkheid volgt vanzelf als je ok bent met het gevoel van verwarring zonder dat je dit meteen wilt oplossen. Je ontdekt na verloop van tijd de diepe betekenissen in de gebeurtenissen uit het verleden en lost hiermee je eigen ervaring van chaos en verwarring of die van anderen op.

De schaduwzijde van Human Design poort 64 

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 64 de energie om jezelf onder druk te zetten om dingen uit te zoeken op het moment dat je je verward voelt. Hierdoor sta je niet open voor mogelijkheden. Je maakt je zorgen over het “hoe” in plaats van je te concentreren op de volgende stap. Je bent gevoelig voor slapeloosheid. 

Als je niet houdt van de resultaten die de negatieve kant van het spectrum in je leven creëert, kun je de frequentie van Poort 64 verhogen met een aantal oefeningen en hulpmiddelen.

Het allerbelangrijkste om de frequentie van poort 64 te verhogen, is aandacht besteden aan je dromen; merk op welke gedachten, emoties en mogelijkheden ze in je activeren. En let op je gebruik van de vraag ‘hoe’. Als je merkt dat je ontkrachtende ‘hoe’-vragen stelt (zoals ‘hoe overkomt mij dit steeds weer’), herformuleer de vraag dan zodat deze meer kracht geeft.

Verwarring is een woord

Reflectie oefening voor Human Design poort 64

Weet dat de gaven van poort 64 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Herken jij het gevoel van verwarring over dingen uit het verleden? Hoe ga je hiermee om?
  2. Verdwaal jij weleens door de hoeveelheid hoe-vragen die jij jezelf stelt? Welke vraag, die je kracht geeft, kun je hiervoor in de plaats zetten?
  3. Zet jij een volgende stap in jouw leven ondanks dat nog niet het hele plaatje duidelijk is? 

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 64.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified