Human Design Poort 7 Het Leger (Rol van het zelf)

De verborgen kracht
Human Design poort 7 Het leger

Human Design Poort 7 volgt poort 33 (van 6  – 12  augustus) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G-Centrum en wijst naar poort 31 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van de Alpha. Poort 7 levert de energie voor het intense en natuurlijke verlangen om anderen te leiden en de gave om te zien wanneer de huidige koers van de samenleving of een groep correctie behoeft.

Je heb altijd de impuls om een nieuwe richting in het leven in te slaan en anderen in een betere richting te leiden dan de bestaande. Met poort 7 ben je meestal de verborgen kracht achter de leider in plaats van de leider zelf.

Poort 7 & 31

 Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Een ware leider

De zonnige zijde van Human Design poort 7

Aan de "positieve" kant van het spectrum staat Human Design Poort 7 voor de energie voor het bieden van jouw krachtige wijsheid, begeleiding en advies aan anderen. Poort 7 heeft een aangeboren potentie en passie voor leiderschap waarbij ze door hun voorbeeld leiden naar een betere toekomst.  Ze "leiden van achteren" door anderen te laten zien dat toegang tot hun eigen innerlijke kracht de manier is waarop magie en transformatie plaatsvinden.

Door jouw rol en met jouw visie op de toekomstige richting van anderen overtuig je om jouw leiderschap te volgen. Hierdoor oefen je invloed uit op de mensen op invloedrijke posities om zichzelf te beïnvloeden. Je kunt hiermee degene zijn die het bestaande patroon doorbreekt of de twijfelachtige richting evalueert. En de katalysator zijn voor het creëren van een nieuwe richting. 

De schaduwzijde van Human Design poort 7

Aan de andere kant van het spectrum zorgt Human Design Poort 7 voor de energie om op machtsreis te zijn en erop aan te dringen dat anderen zich naar jouw wil buigen. Je kunt  proberen mensen rond jouw persoonlijke overtuigingen te scharen in plaats van wat het beste is voor het collectief. Of de baas te spelen over anderen tegen hun wil. Je neigt naar het heersen over anderen omdat je denkt dat je beter weet wat beter voor hen zou zijn. 

Het belangrijkste om de frequentie van poort 7 is erop te vertrouwen dat  jouw visie door anderen wordt opgemerkt en dat de uitnodiging om door jou te worden begeleid vanzelf zal volgen. Maak gebruik van je strategie en autoriteit bij het al dan niet ingaan op deze uitnodiging. 

De taak van leiderschap

Reflectie oefening voor Human Design poort 7

Weet dat de gaven van poort 7 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Vind je het leuk om anderen in hun kracht te zetten? Waarom wel of waarom niet?
  2. Speel jij wel eens ongevraagd de baas over anderen? Wat is hiervan het effect op jou en de ander?
  3. Op welke manieren leid jij van achteren? Is dit een rol die je bevalt?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 7.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified