Human Design Poort 8 Bijdragen (Bijeenhouden)

Het inspirerende voorbeeld zijn
Human Design Poort 8 Bijdragen

Human Design Poort 8 volgt poort 23 (van 15 – 21 mei) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Keel Centrum en wijst naar poort 1 in het G Centrum als onderdeel van het kanaal van het creatieve rolmodel. Poort 8 levert de energie om een bijdrage te leveren door authentiek te zijn. 

Bij poort 8 draait alles om weten wat je kan en op inspirerende wijze je eigen weg te volgen. Je bent hiermee een voorbeeld voor anderen. Poort 1 & 8

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

AUTHENTICITEIT IS DAG 3

De zonnige zijde van Human Design poort 8

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 8 de energie voor authenticiteit en zelfexpressie. Je hebt de gave om de aandacht te vestigen op de creatieve output van degene die iets creëert. Je maakt het meeste verschil in de wereld door trouw te blijven aan jezelf en anderen in staat te stellen hetzelfde te doen. Je maakt je daarbij niet druk of anderen je wel of niet volgen, jij volgt jouw creatieve pad.

De schaduwzijde van Human Design poort 8  

Aan de andere kant van het spectrum levert Human Design Poort 8 de energie om onvoldoende moed te hebben om jezelf te zijn en jouw eigen pad te volgen. 

Je bent geneigd anderen die dit wel doen te veroordelen. Of je neigt er naar het authentiek zijn aan anderen op te leggen. 

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 8 te verhogen. Oefen bewust met het authentiek jezelf zijn en ervaar wat het effect hiervan is op jouw omgeving. 

HET ENIGE ECHTE FALEN

Reflectie oefening voor Human Design poort 8

Weet dat de gaven van poort 8 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

1.Waneer lukt het jou om authentiek zijn? Wat maakt dat dit wel lukt en wat maakt dat het niet lukt?

2.Geloof je dat jezelf zijn de grootste bijdrage is die je kunt leveren?

3.Heb je al eens ervaren dat anderen jouw voorbeeld volgen in iets wat je voor jezelf hebt gedaan?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 8.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified