Human Design Poort 9 Focus (Temmende kracht van het kleine)

Focussen op de details die ertoe doen
Afbeelding Poort 9 Focus

Human Design Poort 9 volgt poort 34 (van 28 nov – 2 dec) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Sacrale Centrum en wijst naar poort 52 in het Wortel Centrum als onderdeel van het kanaal van Concentratie. Poort 9 levert de energie om gefocused te blijven op de details die ertoe doen.

Mensen met de Poort 9 kunnen de noodzakelijke stappen ondernemen om zowel individuele als collectieve doelen te bereiken doordat de 9 zich concentreert op wat er echt toe doet.

Poort 9 & 52

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Houd het simpel en focus

De zonnige zijde van Human Design poort 9

Aan de "positieve" kant van het spectrum brengt Human Design de energie van vastberadenheid en toewijding, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. Deze mensen kunnen zich ergens diep op concentreren en tot in detail de logica begrijpen van het proces waaraan ze werken. 

Mensen met deze poort van Focus kunnen zich lange tijd concentreren op het werken met details en nuances, zolang ze maar door niets anders worden afgeleid. Herhaling en experimenteren zijn essentieel om jezelf onder te dompelen in een gedetailleerd begrip van het proces. Zonder Poort 52 kunnen ze het moeilijk vinden om gefocust en kalm te blijven en hun energie in één richting te kanaliseren.

De schaduwzijde van Human Design poort 9

Aan de andere kant van het spectrum is Human Design Poort 9 de energie om je te concentreren op dingen die er niet echt toe doen, dit gebeurt vooral wanneer je het grote geheel uit het oog verliest.

Voor mensen met de Gate 9 is het erg belangrijk om zich op één ding te concentreren en niet te proberen om alles tegelijk te doen. Als je de Gate 9 hebt geactiveerd, kan het je op een gegeven moment lijken dat je alles kunt bijhouden en meerdere projecten tegelijkertijd kunt uitvoeren. Dit is echter een misvatting. Het is het beste als je eerst het ene doet en dan overschakelt naar het andere. Je energie is gefocust. En dit is jouw eigenaardigheid.

Het belangrijkste om de frequentie van poort 9 is om regelmatig bij jezelf te checken of je het grote geheel uit het oog bent verloren. Dit bewustzijn zal je helpen je opnieuw te concentreren op wat er werkelijk toe doet.

Details zijn belangrijk

Reflectie oefening voor Human Design poort 9

Weet dat de gaven van poort 9 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Welke details zijn het voor jou nu waard om aandacht aan te besteden en welke niet?
  2. Wat heb jij nodig om je op een taak en de afzonderlijke stappen te concentreren?
  3. Hoe behoud jij het overzicht op het geheel?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 9.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified