Human Design Poort 17 Opinies (Navolgen)

Een krachtige mening hebben
Human Design Poort 17 Opinies

Human Design Poort 17 volgt Poort 25 (van 25 maart – 31 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 62 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Georganiseerd zijn. Poort 17 levert de energie om oplossingen aan te dragen met een mening die goed is onderbouwd.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 17

In positieve zin staat Human Design poort 17 voor de energie om logische oplossingen, antwoorden en ideeën te bedenken. Vanuit deze poort ben je je bewust dat iedereen tot bloei komt als iedereen is toegewijd om te kiezen voor win-win oplossingen.

De gave is om de toekomst te voorspellen door het heden goed te observeren. Met eeen goed gevormde opinie, bevestigd door feiten en de nodige details, kun je systematisch en logisch met andere mensen delen wat er nu gaande is. Daarmee kun je een voorspelling doen over de toekomst. Vanuit deze poort ben je sterk visueel ingesteld.

De schaduwzijde van Human Design poort 17   

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 17 voor de meer dogmatische energie. Je kunt juist star zijn in je denken en autoritair overkomen. Het kan gemakkelijk leiden tot zwart-wit denken en dat kan weer zorgen voor onenigheid en wanorde.

Je gevoel voor tijd is niet altijd accuraat. Je kijkt immers altijd naar de toekomst. Maar als je een voorstelling maakt van wat er gaat komen, zie je niet het moment wanneer dingen exact zullen gebeuren. Je kunt hierdoor jouw mening te vroeg uiten, dingen willen overhaasten of juist op jezelf zijn met jouw eigen mening.

Heb je last van de schaduwzijde van deze poort? Weet dan dat het belangrijk is dat je leert om geen overhaaste conclusies te maken en dingen accepteren zoals ze zijn. Juist de acceptatie opent een deur voor je in het objectief begrijpen van het leven. Als je jouw mening op het juiste moment deelt, heeft het een duidelijke functie.

Reflectie oefening voor Human Design poort 17

Weet dat de gaven van poort 17 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

  1. Hoezeer ben jij gehecht aan jouw eigen mening?

  2. Betrap jij jezelf wel eens op zwart-wit denken?

  3. Hoe zou het zijn als je het idee dat een mening goed of fout is, laat varen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 17.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified